Από το καλό στο καλύτερο. Ο Πρωθυπουργός, λέει, τηλεφώνησε στον Τζέρεμι Κόρμπιν και του εξέφρασε την αλληλεγγύη του για «τις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα του».

Δεν ξέρω αν η κυβέρνηση ετοιμάζεται να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια στο Σίτι. Σίγουρα όμως δύσκολες στιγμές περνάει ο Κόρμπιν: τον διώχνουν και δεν φεύγει.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Εργατικών καταψήφισε τον αριστερό αρχηγό της με 172 έναντι 40 αλλά αυτός κάνει τον Κινέζο. Θα μείνει, λέει, για να εφαρμόσει «ένα νέο είδος πολιτικής». Υποθέτω ότι αυτό ακριβώς φοβούνται και οι βουλευτές του!

Σαν τον Μαδούρο στη Βενεζουέλα. Κι αυτόν τον διώχνουν. Κι αυτός δεν φεύγει. Κι αυτός έχει μια πολιτική που δεν θέλουν οι άλλοι.

Στα μαγαζιά δεν έχουν μείνει ούτε οι κλειδαριές, ο κόσμος πεινάει, οι άνθρωποι σκοτώνονται στους δρόμους αλλά εκείνος κάνει πως δεν καταλαβαίνει. Κινέζος ο Μαδούρο.

Αραδιάζει τα γνωστά παραμύθια περί ιμπεριαλισμού και οικονομικού πολέμου που του κάνουν οι δυνάμεις του σκότους.

Δεν ξέρω αν είναι οι ίδιες δυνάμεις που καταψήφισαν τον Κόρμπιν στους Εργατικούς και τον «Κοτσιδέιρο» στην Ισπανία που είναι και φίλος τού Μαδούρο –με το αζημίωτο.

Για να είμαι ειλικρινής ποτέ δεν φανταζόμουν ότι η παγκόσμια Αριστερά θα είχε γεμίσει με τόσους Ελληνάρες που κάνουν τους Κινέζους. Διότι η κουτοπονηριά είναι ίδιον της δικής μας φυλής.

Πάρτε τον υπουργό Δρίτσα. Το ελληνικό Δημόσιο υπέγραψε μια σύμβαση με την COSCO. Φιλιά, αγκαλιές, συμφωνήσαμε. Η σύμβαση όμως έπρεπε να κυρωθεί από τη Βουλή.

Και τι έκανε ο ελληνάρας υπουργός; Εφερε στη Βουλή άλλη σύμβαση από εκείνη που είχαν συμφωνήσει το Δημόσιο και η εταιρεία. Την άλλαξε μόνος του.

Το πήρε χαμπάρι η εταιρεία κι έβαλε τις φωνές. Απειλεί να τινάξει στον αέρα τη συμφωνία –όχι αυτήν που έφτιαξε μόνος του ο υπουργός αλλά την άλλη, την κανονική, που είχε συμφωνήσει το Δημόσιο με τους Κινέζους.

Αντε πάλι ρόμπα η κυβέρνηση. Και δυστυχώς η χώρα.

Διότι τι είναι τελικά ο κουτοπόνηρος; Είναι ένας κουτός που νομίζει ότι είναι πιο πονηρός από τους άλλους. Οπως ο Βαρουφάκης που πίστευε ότι τους παραμύθιαζε στο Eurogroup.

Σου λέει λοιπόν ο Δρίτσας: «Ελα μωρέ τώρα, θα αλλάξω μόνος μου τη σύμβαση, ποιος θα το πάρει χαμπάρι;».

Κι έκανε τον Κινέζο ώσπου τον έπιασαν στα πράσα οι Κινέζοι διότι ως γνωστόν στους Κινέζους τον Κινέζο δεν μπορείς να τον κάνεις. Σε καταλαβαίνουν αμέσως.

Στοιχειώδες, αγαπητέ Κόρμπιν!..