Σε δεύτερο ατόπημα, σε διάστημα μόλις μίας εβδομάδας, σε τραγικό μάλιστα γεγονός, υπέπεσε χθες ο Πρόεδρος της Βουλής. Συγκεκριμένα το πρωί ο Νίκος Βούτσης έστειλε θερμά συλλυπητήρια στον ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο και στην οικογένειά του για την «απώλεια», όπως έγραψε, της 17χρονης κόρης του, η οποία τις τελευταίες ημέρες νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ρίο.

«Αγαπητέ Νίκο, είναι στιγμές που τα λόγια μοιάζουν φτωχά για να εκφράσουν τη συμπαράσταση στον πόνο της απώλειας ενός τόσο προσφιλούς προσώπου. Δεχθείτε, εσύ και η οικογένειά σου, τα πιο θερμά συλλυπητήριά μου για την απώλεια της αγαπημένης σας κόρης» σημείωνε, μεταξύ άλλων, στο συλλυπητήριο μήνυμα ο Βούτσης.

Ωστόσο η πληροφόρηση του Προέδρου ήταν εσφαλμένη. «Η Νίκη μας δεν “έφυγε” ακόμη» αναγκάστηκε να γράψει λίγη ώρα αργότερα στο twitter ο ανεξάρτητος βουλευτής για την κόρη του, συμπληρώνοντας: «Ο Θεός θέλει ακόμη η Νίκη μας να ζει… Εάν είναι θέλημα Θεού πρώτα θα δώσει την καρδούλα της, τα μάτια της και όλα τα ζωτικά της όργανα, χαρίζοντας έτσι ζωή σε άλλους συνανθρώπους μας. Οι ευχές και οι προσευχές βοηθούν την Νίκη μας και δίνουν κουράγιο σε εμάς».

Κατόπιν τούτου από το προεδρείο της Βουλής αναγκάστηκαν να βγάλουν νέα ανακοίνωση, στην οποία απλώς αναφέρουν ότι «ο κ. Βούτσης εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του και τη θερμή αλληλεγγύη του στον αγώνα που δίνει η οικογένεια του βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου στην εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση της κόρης τους Νίκης».

Πάντως, λίγο τα ανοιχτά μικρόφωνα που την περασμένη εβδομάδα άφησαν να ακουστούν τα προεδρικά «γαλλικά», λίγο η κακή πληροφόρηση που πεθαίνει ανθρώπους, νομίζω ότι στη Βουλή θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί από εδώ και πέρα.