ΣΑΒΒΑΤΟ

Κωδικό όνομα: αλεξίσφαιρος Χ

(Bulletproof)

Star 13.30

Άνταμ Σάντλερ και Μάρλον Γουάιανς: ο ένας είναι κλέφτης, ο άλλος μυστικός αστυνομικός. Και οι δυό μαζί τα βάζουν με τον Τζέιμς Κάαν σε μια ασήμαντη ταινία που δεν ξέρει πως να συνδυάζει την δράση με την κωμωδία. Του 1995. (Διάρκεια: 90′)

Οι ασχετμπολίστριες ΖΑΠ

(Hot flashes)

Alpha 13.30

Μια ομάδα μεσήλικων γυναικών στο Τέξας, αντιμετωπίζουν τη σχολική ομάδα μπάσκετ των νέων κοριτσιών στο τοπικό πρωτάθλημα. Σκοπός τους, να συγκεντρώσουν χρήματα για την πρόληψη του καρκίνου του στήθους. Ψευτοαντιδραστική κωμωδιούλα παραγωγής 2013, από την Σούζαν Σέιντελμαν. Με Μπρουκ Σιλντς, Ντάριλ Χάνα και Έρικ Ρόμπερτς. (Διάρκεια: 80′)

Η Ρένα είναι οφ-σάιντ Χ

Mega 18.00

Απηυδισμένη από τη μανία του έλληνα για μπάλα, και από τις ελληνικές ομάδες που δέχονται στους κόλπους τους αλλοδαπούς παίχτες (λυπάμαι, αλλά αυτό λέει η ταινία), μια νοικοκυρά χαστουκίζει αστέρα της μπάλας και γίνεται το πρόσωπο της ημέρας. Κρίμα για τον Σακελάριο (που έκλεισε την κινηματογραφική του καριέρα μ’ αυτό το φιλμ, το 1972), κρίμα και για τη Βλαχοπούλου. (Διάρκεια: 90΄)

Μια νύχτα στο μουσείο 2 Χ

(A night at the museum: Battle of the Smithsonian)

Star 21.45

Τρία χρόνια μετά την περιπέτειά του στην πρώτη «Νύχτα στο Μουσείο», ο καλοκάγαθος Ντέιλ καλείται να αντιμετωπίσει άλλη μία σειρά ανεξήγητων και υπερφυσικών καταστάσεων σε ένα σίκουελ που επαναλαμβάνει τα χιουμοριστικά gagsτου πρώτου μέρους – που δεν ήταν σπουδαία εξ αρχής. Του 2009 με Μπεν Στίλερ, Έιμι Άνταμς, Όουεν Γουίλσον και Ρόμπιν Γουίλιαμς. (Διάρκεια: 100′)

Όνειρο αριστερής νύχτας Χ

ΕΡΤ1 22.00

Ένας ιδεολόγος Αριστερός φτάνει στα όρια της αυτοκτονίας, βιώνοντας μια δυνατή κρίση. Ο Ντίνος Κατσουρίδης συνεργάστηκε με τον πρωταγωνιστή Νίκο Καλογερόπουλο στη σκηνοθεσία και το σενάριο, στη συνέχεια όμως τα «έσπασαν» και ουσιαστικά αποκήρυξαν την ταινία. Θα έχει ενδιαφέρον να την ξαναδούμε σήμερα. Του 1987, επίσης με Μίνα Χειμωνά, Ρίκα Βαγιάνη και Νικόλα Άσιμο. (Διάρκεια: 90′)

Το θύμα Χ

Mega 22.10

Ενας μετρημένος σε όλα του επαρχιώτης μπλέκεται στα δίχτυα μιας εκρηκτικής τραγουδίστριας. Η σεναριακή ιδέα ήταν ήδη ξεπερασμένη το 1969, όταν γυρίστηκε η ταινία, αλλά ο σκηνοθέτης Ντίνος Δημόπουλος την υποστήριξε με τον γνωστό επαγγελματισμό του. Με Κώστα Βουτσά και Ζωζώ Σαπουντζάκη. (Διάρκεια: 80′)

Θα έρθει η μέρα και για μας ΧΧ

(Notre jour viendra)

ΕΡΤ3 23.00

Ένας κοινωνικά δυσπροσάρμοστος έφηβος κι ένας αντισυμβατικός ψυχίατρος ξεκινούν ένα ταξίδι φυγής από τη Γαλλία προς την Ιρλανδία. Ένα road movie ιδιαίτερο και… σχιζοφρενικό, από τον γιο του Κώστα Γαβρά, Ρομάν. Παραγωγής 2010, όχι απολύτως λειτουργικό, αλλά διαθέτει ένα κάποιο θράσος που ανά στιγμές, προσθέτει στο δράμα. Προτιμώ πάντως τα βίντεο-κλιπ του για τους Justice. Πρωταγωνιστούν οι Βενσάν Κασέλ (που δείχνει να απολαμβάνει τον ρόλο του εδώ) και Ολιβιέ Μπαρτελεμί. (Διάρκεια: 95′)

The double X

Star 00.10

Την εποχή του ψυχρού πολέμου, ένας μεσήλικας πράκτορας της CIA αναζητά επικίνδυνο ρώσο εκτελεστή. Μέτριο θριλεράκι με Ρίτσαρντ Γκιρ και Μάρτιν Σιν, απ’ αυτά που κάθεσαι να δεις χωρίς παράπονο για να ξεχάσεις αμέσως μετά. Παραγωγής 2011. (Διάρκεια: 90′)

The concorde XX

Star 02.30

Επιστήμονας, που κινδυνεύει να κατηγορηθεί για παράνομο εμπόριο όπλων από δημοσιογράφο και ερωμένη αποφασίζει να «λύσει» το πρόβλημα χτυπώντας με πύραυλο ένα Κονκόρντ εν πτήσει, μέσα στο οποίο ταξιδεύει. Ρουτινιάρικη περιπέτεια παραγωγής 1979, πρώτη ουσιαστική Χολιγουντιανή εμφάνιση του Αλέν Ντελόν. Επίσης με Τζορτζ Κένεντι και Σίλβια Κρίστελ. (Διάρκεια: 108′)

ΚΥΡΙΑΚΗ

Εκείνο το καλοκαίρι Χ

ΑΝΤ1 15.00

Ένα ζευγάρι μετά απο διετή χωρισμό, βρίσκεται στα πρόθυρα του διαζυγίου. Εκείνη όμως υποφέρει απο ανίατη ασθένεια. Πασίγνωστο το ρομάντζο του Βασίλη Γεωργιάδη, που κοπιάρει, βεβαίως, το Love Story, μεγάλη επιτυχία της εποχής. Με την πανέμορφη εδώ Έλενα Ναθαναήλ και τον Λάκη Κομνηνό, παραγωγής 1971. (Διάρκεια: 73΄)

Ζητείται επειγόντως γαμπρός Χ

Alpha 16.45

Μία σαραντάρα χήρα, με κόρη της παντρειάς, ψάχνει για γαμπρό. Οι υποψήφιοι όμως προτιμούν την κόρη. Ρένα Βλαχοπούλου και Μπέτι Λιβανού σε ξεθωριασμένη κωμωδία του Σακελλάριου παραγωγής 1971. (Διάρκεια: 90′)

Ο τρελοπενηντάρης Χ

Star 21.00

Ο μυθομανής διευθυντής μιας σχολής μανεκέν, γίνεται συνέταιρος ενός επιχειρηματία και χάνει τα λογικά του. Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας σε μια προχειροστημένη κωμωδία παραγωγής 1971. Ο ίδιος έχει πλάκα – όχι η ταινία. (Διάρκεια: 90)

Τα κακά παιδιά 2 Χ

(Bad boys 2)

Mega 21.00

Γουίλ Σμιθ και Μάρτιν Λόρενς επιστρέφουν για να εξιχνιάσουν κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών. 150 λεπτά διαρκεί αυτή η βαβουριάρικη περιπέτεια του Μάικλ Μπέι και το ερώτημα μου είναι, γιατί; Παραγωγής 2003. (Διάρκεια: 150′)

Παιχνίδι κατασκόπων ΧΧΧ

(Spy game)

Alpha  21.00

Βετεράνος κατάσκοπος κάνει ότι μπορεί για να διασώσει νεότερο συνάδελφο του και ο Τόνι Σκοτ κατεβάζει τα κοντέρ (σπάνιο εκ μέρους του), για να φιλμάρει ένα εξόχως ψυχαγωγικό κατασκοπευτικό θρίλερ. Με Ρόμπερτ Ρέντφορντ και Μπραντ Πιτ, παραγωγής 2001. (Διάρκεια: 115′)

Ο δρόμος του χρήματος ΧΧΧ

(Margin call)

ΕΡΤ2 21.00

24 δραματικές ώρες σε έναν αμερικανικό επενδυτικό κολοσσό στις αρχές της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, το 2008. Εμπνευσμένη από την ιστορία της Lehmen Brothers, μια καλοκουρδισμένη ταινία χαρακτήρων με Κέβιν Σπέισι, Ντέμι Μουρ, Στάνλεϊ Τούτσι και Τζέρεμι Άιρονς. Θυμίζουμε πως ο σκηνοθέτης Τζ.Σ.Καντόρ γύρισε προπέρσι το αριστουργηματικό «All is lost» με τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ. Παραγωγής 2011. (Διάρκεια: 105′)

Ιστορίες του Κάντερμπουρι ΧΧΧΧ

(A Canterbury tale)

ΕΡΤ3 22.00

Τρείς άνθρωποι φτάνουν σ’ ένα χωριό της Νότιας Αγγλίας, τα πρώτα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η Άλισον φτάνει από το Λονδίνο και πρόκειται να δουλέψει σε μία φάρμα, ο Πήτερ, στρατιώτης με άδεια, λίγο πριν φύγει με τη μονάδα του για το εξωτερικό και ο Μπομπ, λοχίας του Αμερικανικού Στρατού, που ήθελε να πάει στο Καντέρμπουρι και βρέθηκε, κατά λάθος, εδώ. Το κοινό τους ταξίδι ξεκινάει από τη στιγμή που οι δρόμοι τους συναντιούνται τυχαία. Με εικόνες που παραπέμπουν στον Γερμανικό Εξπρεσιονισμό, οι Μάικλ Πάουελ και Έμερικ Πρεσμπέργκερ απεικονίζουν ήρωες που δρουν ενστικτωδώς, σε ένα φιλμ αξεπέραστο. Παραγωγής 1944. (Διάρκεια: 124′)

Πεθαίνω για σένα ΧΧ

Star 23.15

Ένα ερωτικό τετράγωνο, αναστατώνει τα μέλη μιας οικογένειας με προβλήματα επικοινωνίας – μέχρι που ένας φόνος οδηγεί το δράμα στη κορύφωση του. Λειτουργικό ως θεατρικό, το έργο της Ελένης Ράντου μεταφέρεται άτσαλα στην οθόνη και οι κωμικές του εξάρσεις εξασθενούν. Του 2009, με Ελένη Ράντου, Φάνη Μουρατίδη και Μιχάλη Ιατρόπουλο. (Διάρκεια: 103′)

Απατεώνες της πλάκας Χ

(First Sunday)

Mega 00.00

Μετά από μια σειρά απανωτών καταδίκων, δυο ατζαμήδες απατεώνες αποφασίζουν να δουλέψουν εθελοντικά στην ενορία της γειτονιάς με σκοπό να αρπάξουν τα λεφτά από έναν έρανο. Απολύτως προβλέψιμη κωμωδιούλα παραγωγής 2008 με Άις Κιούμπ και Κατ Γουίλιαμς. (Διάρκεια: 96′)

Ξαφνική απειλή Χ

(Sudden death)

Star 01.30

Ο Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ τα βάζει με ομάδα τρομοκρατών που έχει καταλάβει ένα ολόκληρο στάδιο χόκεϊ! Ο Πίτερ Χάιμς σκηνοθετεί (και φωτογραφίζει) την ταινία του όσο καλύτερα μπορεί, αλλά υπάρχει εντονότατη αίσθηση ρουτίνας στην όλη συνθήκη. Παραγωγής 1995.

ΔΕΥΤΕΡΑ

Rocky V XX

Alpha 22.30

Επιστρέφοντας από τη Σοβιετική Ένωση, βαριά τραυματισμένος στον αγώνα με τον Ντράγκο, ο Ρόκυ ανακαλύπτει ότι όλη του η περιουσία έχει πια χαθεί από κακοδιαχείριση του λογιστή του. Σύντομα θα αναλάβει τις προπονήσεις ενός ανερχόμενου πυγμάχου, του Τόμμι Γκαν. Διαφορετική από τις προηγούμενες συνέχειες της σειράς, τούτη εδώ προσπάθησε να επιστρέψει στο πνεύμα του πρώτου φιλμ. Του 1990, με Σιλβέστερ και Σέιτζ Σταλόνε (ο γιος του, που χάθηκε πρόσφατα). (Διάρκεια: 90′)

Ηλεκτρονικό μανούλι Χ

(Weird science)

Star 02.00

Δυο κομπιουτεράδες δημιουργούν μέσω υπολογιστή, την τέλεια γυναίκα. Δηλαδή, την Κέλι Λε Μπροκ, γνωστής και ως «Γυναικάρας με τα κόκκινα» εκείνα τα χρόνια του ’80. Επίσης με Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, παραγωγής 1985. Χαζό, αλλά διασκεδαστικό και ιδιαιτέρως δροσιστικό τώρα που καλοκαιριάζει. (Διάρκεια: 82′)

ΤΡΙΤΗ

Γρανίτα από μελάνι ΖΑΠ

Alpha 16.00

Διάφοροι μαθητές στήνουν καζούρες στους δασκάλους τους σε μια γυμνασιακή ελληνική κωμωδία (έφερνε λεφτά το είδος στα 80s) γυρισμένη με απερίγραπτη προχειρότητα. Με Στράτο Παχή, Κώστα Μπακάλη, Μάγδα Τσαγκάνη. (Διάρκεια: 80′)

Λούφα και παραλλαγή ΧΧΧ

ΕΡΤ2 22.00

Τρελοπαρέα φαντάρων βγάζει χρήματα, γυρίζοντας σεξοταινίες με υλικό του στρατού, ώσπου έρχεται το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967. Το πρώτο της σειράς, του 1984, με κωμικό timing δίχως προηγούμενο στο ελληνικό σινεμά. Φυσικά του Νίκου Περάκη, με Νίκο Καλογερόπουλο, Γιώργο Κιμούλη, Τάκη Σπυριδάκη, Σταύρο Ξενίδη και Χρήστο Βαλαβανίδη. (Διάρκεια: 100)

Απαγορευμένο έδαφος Χ

(Dangerous ground)

Star 02:30

Μετά από πολλά χρόνια και κατά την περίοδο της ανόδου του Νέλσον Μαντέλα στην εξουσία, ο Βούζι  επιστρέφει στο χωριό του, στη Νότια Αφρική, όπου θα διαπιστώσει πως δεν έχουν αλλάξει και πολλά. Κοινωνική επίφαση διαθέτει αυτή η κατα τ’αλλα αδιάφορη δραματική περιπέτεια του 1997. Με Άις Κιουμπ. (Διάρκεια: 87′)

ΤΕΤΑΡΤΗ

Περάστε, φιλήστε, τελειώσατε ΖΑΠ

Alpha 16.00

Εκμεταλλευόμενος τη συνωνυμία του με ένα βιομήχανο και με τη βοήθεια μιας φίλης του, ο Πάνος πηγαίνει σε μια κρουαζιέρα, ελπίζοντας να κερδίσει τις καρδιές πλουσίων γυναικών. Στα τέλη της δεκαετίας του ’80, ο Γιάννης Δαλιανίδης είπε να ξαναπιάσει «τον παλμό της εποχής». Ακόμη και ο ίδιος μετάνιωσε στη συνέχεια. Με Πάνο Μιχαλόπουλο, Σταμάτη Γαρδέλη, Βάσια Παναγοπούλου. (Διάρκεια: 90′)

Πώς να κλέψετε έναν ουρανοξύστη ΧΧ

(Tower heist)

Star 22.00

Μια παρέα σχεδιάζει να ληστέψει το δισεκατομμυριούχο ένοικο του πολυτελή ουρανοξύστη, όπου εργάζονται καθώς πρόκειται για ένα μεγαλοαπατεώνα, που τους «έγδυσε», κλέβοντάς τους τα λεφτά των αποζημιώσεών τους. Μπεν Στίλερ, Έντι Μέρφι και Μάθιου Μπρόντερικ, σε διασκεδαστική κωμωδία παραγωγής 2011. (Διάρκεια: 98′)

Τα σαγόνια του καρχαρία: η εκδίκηση ΖΑΠ

(Jaws – the revenge)

Star 02.15

Ο Μάικλ Κέιν αντιμετωπίζει συγγενή του φονικού καρχαρία του προηγούμενου φιλμ! Μοιάζει να γυρίστηκε από μπαμπουίνο. Ο Κέιν δήλωνε θρασύτατα: «δεν την είδα ποτέ, αλλά είδα το σπίτι που έχτισε και είναι υπέροχο». Του 1987. (Διάρκεια: 90′)

ΠΕΜΠΤΗ

Ρόδα, τσάντα και κοπάνα 2 ΖΑΠ

Alpha 16.00

Μαθητές και καθηγητές ενός ιδιωτικού λυκείου ετοιμάζονται με διαφορετικά συναισθήματα για μια τετραήμερη εκδρομή. Μίμης Φωτόπουλος, Γιάννης Γκιωνάκης και Ντίνος Ρίζος συμπληρώνουν τις συντάξεις τους σε άλλη μια άθλια κωμωδία ενώ ο Στιβ Ντούζος χορεύει στη Μπαρμπαρέλα. Του 1983. (Διάρκεια: 80΄)

Skate or die ΖΑΠ

ΕΡΤ2 23.00

Δυο πιτσιρικάδες σκέιτερς γίνονται μάρτυρες εγκλήματος και, όπως αντιλαμβάνεστε, τους παίρνουν στο κυνήγι. Θεαματικά σταντς και τίποτε άλλο. Παραγωγής 2008 με Μίκι Μαούτ και Έλσα Πατάκι. (Διάρκεια: 84′)

Barbwire X

Star 02.30

Στην Αμερική του 21ου αιώνα, μια σκληροτράχηλή κυνηγός επικηρυγμένων αναλαμβάνει μια δύσκολη αποστολή. Μόνο για το χαβαλέ βλέπεται αυτό το χιουμοριστικό sci-fi, με Πάμελα Άντερσον και Βικτόρια Ρόουελ. Παραγωγής 2000. (Διάρκεια: 95′)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ο σκοτεινός ιππότης: Η επιστροφή ΧΧΧ

(The Dark Knight rises)

Star 22.00

Οκτώ χρόνια μετά την αυτοεξορία του, ο Μπάτμαν για να αντιμετωπίσει τον Μπέιν, έναν αδίστακτο τρομοκράτη. Συναρπαστικό, φρενήρες, αλλά και κάπως ύποπτο πολιτικά (επί της ουσίας, το φιλμ είναι ένας ύμνος στην καταστολή), γυρισμένο φυσικά με το γνωστό σοβαρό ύφος του ΚρίστοφερΝόλαν. Με Κρίστιαν Μπέιλ, Τομ Χάρντι, Αν Χάθαγουεϊ, ΓκάριΌλντμαν, ΜαριόνΚοτιγιάρ, ΜόργκανΦρίμαν. (Διάρκεια: 160′)

Γαμπρός απ’ το Λονδίνο ΧΧ

Mega 22.10

Ενας καλόκαρδος νέος μεταμορφώνεται σ’ έναν Εγγλέζο γαμπρό, για να βοηθήσει μία νέα και εγκαταλελειμμένη από τον Λονδρέζο αρραβωνιαστικό της. Ξεκαρδιστική ανά φάσεις, αυτή εδώ η κωμωδία του Γιάννη Δαλιανίδη είναι μια από τις καλύτερες του. Παραγωγής 1967, με Κώστα Βουτσά, Διονύση Παπαγιαννόπουλο και Νόρα Βαλσάμη. (Διάρκεια: 85′)

Συνέντευξη με έναν βρικόλακα ΧΧΧΧ

(Interview with a vampire)

Star 01.30

Ο Λιούις, βρυκόλακας εδώ και εκατονταετίες, αφηγείται τη ζωή του σε δημοσιογράφο και εμείς παρακολουθούμε μια απίστευτη ιστορία που λειτουργεί ως βλέμμα στην Ιστορία αλλά και στη διαχρονικότητα του αμοραλισμού. Προσθέστε και την γοητεία της γοτθικής αισθητικής (που χρησιμοποιεί έξοχα ο Νιλ Τζόρνταν) και έχετε ένα μικρό αριστούργημα. Με Τομ Κρουζ (πολύ καλός), Μπραντ Πιτ, Αντόνιο Μπαντέρας και Κίρστεν Ντανστ, παραγωγής 1994. (Διάρκεια: 113΄)