Το νέο Audi A5 Coupe, που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2007, ετοιμάζεται να λανσαριστεί προς τα τέλη του 2016. Το νέο μοντέλο, όντας από τα λίγα πολυτελή μοντέλα που παντρεύει με επιτυχία την σπορ αισθητική, διαθέτει νέα εμφάνιση, η οποία όμως πατάει στο προηγούμενο σχεδιαστικό DNA.

Το δεύτερης γενιάς A5 Coupe είναι εντελώς καινούργιο και βασίζεται σε νέο πλαίσιο το οποίο ζυγίζει συνολικά 60 κιλά λιγότερα από το προγενέστερο μοντέλο. Εξωτερικά απέκτησε νέα μάσκα, τα φωτιστικά σώματα είναι τεχνολογίας LED ή Matrix LED ενώ προσφέρετια με χαμηλό αεροδυναμικό συντελεστή (0,25)

Παράλληλα το νέο S5 Coupe διαθέτει πιο σπορτίφ σχεδιασμού προφυλακτήρες και ζάντες, καθώς και ασημί καθρέπτες.

Στο εσωτερικό του οι σχεδιαστές έδωσαν, όπως συμβαίνει και στα υπόλοιπα μοντέλα του ομίλου VW, μεγαλύτερη βαρύτητα στις τεχνολογικές καινοτομίες του. Στο ταμπλό του υπάρχει μια νέα οθόνη TFT των 12,3 ιντσών, καθώς και η οθόνη αφής των 8,3 ιντσών στην κονσόλα του συστήματος πολυμέσων MMI.

Το νέο Audi A5 Coupe θα προσφέρεται με δύο TFSI κινητήρες και τρεις TDI, με αυξημένη απόδοση κατά 17% που κυμαίνεται μεταξύ 190 και 286 ίππων και μειωμένη κατανάλωση κατά 22%. Ο ισχυρότερος θα είναι ο 3.0 TDI των 286 ίππων. Από τη γκάμα δεν θα λείπει και το γρήγορο S5 Coupe με τον καινούργιο V6 3.0 TFSI κινητήρα ισχύος 354 ίππων, που πραγματοποιεί τα 0-100 χλμ./ώρα σε 4,7 δευτερόλεπτα.