Η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης συνέλαβε την Τρίτη πολλούς ακτιβιστές ανήμερα της συμπλήρωσης τριών χρόνων από το ξέσπασμα των μαζικών κινητοποιήσεων εναντίον της κυβέρνησης Ερντογάν

Όπως ήδη συμβαίνει συστηματικά, οι αρχές απαγόρευσαν οποιαδήποτε συγκέντρωση στην εμβληματική πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης και γύρω από αυτήν, περιοχή που αποτέλεσε την εστία της εξέγερσης στα τέλη της άνοιξης του 2013.

Ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες, εκατοντάδες αστυνομικοί άρχισαν να αναπτύσσονται στην Ταξίμ με εντολή να εμποδίσουν οποιαδήποτε συγκέντρωση, διαπίστωσαν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου.

Μεταλλικοί φράκτες τοποθετήθηκαν για να εμποδίζεται η κυκλοφορία των πεζών στη ζώνη αυτή.

Στο μικρό δημόσιο πάρκο Γκεζί της Ταξίμ γεννήθηκε το κύμα αμφισβήτησης εναντίον του καθεστώτος του Ερντογάν, που κυβερνά τη χώρα αδιάλειπτα από το 2003, αρχικά με το αξίωμα του πρωθυπουργού και κατόπιν, από το 2014, με αυτό του προέδρου.

Επίσης, η αστυνομία εισέβαλε την Τρίτη στα γραφεία του συλλόγου αρχιτεκτόνων της Κωνσταντινούπολης, ο οποίος είχε συμμετάσχει δυναμικά στις κινητοποιήσεις, κι έθεσε υπό κράτηση 16 πρόσωπα, όπως δήλωσαν εκπρόσωποι του συλλόγου.

Φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου τους είδε να μεταφέρονται σε αστυνομικό τμήμα, ωστόσο δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί άμεσα εάν οι συλλήψεις αυτές συνδέονται με την επέτειο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από