Η Pirelli παρουσίασε τα νέα ελαστικά του 2017 που έχουν μεγαλύτερες διαστάσεις στο Μόντε Κάρλο. Πρόκειται για μια σημαντικά αλλαγή σε τεχνικό επίπεδο που θα έχει επιπτώσεις τόσο στην ισορροπία όσο και στην εμφάνιση των μονοθεσίων που θα αγωνιστούν τη νέα χρονιά: Το 2017 είναι η πρώτη χρονιά της νέας τριετούς συμφωνίας της Pirelli με τη Formula 1.

Αυτά είναι τα κυριότερα τεχνικά σημεία που αφορούν στα νέα ελαστικά

Κανονισμοί: Το 2017 αλλάζουν οι τεχνικοί κανονισμοί και ανάμεσα σε άλλα θα υπάρξει και σημαντική βελτίωση στην αεροδυναμική απόδοση. Για να ικανοποιηθεί η απαίτηση για ταχύτερους χρόνους σε συνδυασμό με τις νέες αεροδυναμικές τροποποιήσεις πάρθηκε η απόφαση για φαρδύτερα ελαστικά οπότε είναι αναγκαίο και το φαρδύτερο μετατρόχιο.

Ζητούμενα:
Η Formula 1 θέλει να πετύχει με τους νέους κανονισμούς μια βελτίωση στους χρόνους της τάξεως των 4 δευτερολέπτων στο γύρο. Μέρος αυτής της βελτίωσης σε χρόνους θα προέρθει από την καλύτερη απόδοση των ελαστικών στις στροφές αλλά και στη φάση της επιτάχυνσης.

Νέες διαστάσεις: Το εμπρός ελαστικό που σήμερα έχει πλάτος 245mm θα αυξηθεί στα 305mm. Το πίσω ελαστικό θα αυξηθεί από τα 325mm στα 405mm. Οπότε οι νέες διαστάσεις ελαστικών θα είναι: Μπροστά 305/670-13 και πίσω 405/670 – 13/ Επιπλέον θα αυξηθεί και η διάμετρος από τα 660mm στα 670mm. Οι ζάντες παραμένουν ίδιες 13 ιντσών.

Αύξηση: Τα νέα ελαστικά είναι περισσότερο από 60mm φαρδύτερα στο εμπρός μέρος και περισσότερο από 80mm φαρδύτερα στο πίσω μέρος. Συνολικά τα ελαστικά του 2017 είναι πιο φαρδιά κατά 25% σε σχέση με τα σημερινά. Αυτό ισχύει για όλους τους τύπους ελαστικών, τα σλικ, τα ενδιάμεσα και τα βρόχινα.

Επιφάνεια επαφής: Πρόκειται για το τμήμα του ελαστικού που έρχεται συνεχώς σε επαφή με το έδαφος για δεδομένη τιμή πίεσης αέρα. Πέρα από την αύξηση της επιφάνειας επαφής υπάρχει και βελτιστοποίηση της μορφής που έχει.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από