Αλμυρή και γλυκιά, η μαρινάδα με σιρόπι σφένδαμου έχει παρόμοια γεύση με την τεριγιάκι, απλώς ο σολομός γίνεται πιο γλασαρισμένος. Επιπλέον δεν θέλει καθόλου τηγάνι.

Υλικά

½ κιλό σολομός

¼ κούπα σιρόπι σφένδαμου

2 κουταλιές της σούπας σόγια σος

1 σκελίδα σκόρδο (πολτοποιημένη)

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το σιρόπι σφένδαμου, με τη σόγια, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι

Τοποθετούμε τον σολομό σε ένα βαθύ μικρό πυρίμαχο ταψάκι και τον καλύπτουμε με το υγρό μείγμα. Το τοποθετούμε ένα πιάτο για καπάκι ή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο. Το αφήνουμε για μισή ώρα. Στα 15 λεπτά το γυρίζουμε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.

Βάζουμε τον σολομό με τα υγρά όπως είναι και ψήνουμε για 20 λεπτά.