Η Monsanto Co, η μεγαλύτερη εταιρεία σπόρων, εντομοκτόνων για γεωργική χρήση και γενετικά τροποποιημένων οργανισμών στον κόσμο, απέρριψε την Τρίτη την προσφορά της Bayer AG για την εξαγορά της, έναντι 62 δισ. δολαρίων, χαρακτηρίζοντάς την «ημιτελή και οικονομικά ανεπαρκή», αλλά πρόσθεσε πως είναι ανοικτή σε περαιτέρω διαπραγματεύσεις.

Η απόφαση της εταιρείας, πληροφορίες για την οποία μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, εντείνει την πίεση στην Bayer για να αποφασίσει εάν θα αυξήσει το ποσό που προσφέρει, καθώς οι δικοί της μέτοχοι θεωρούσαν ήδη το ποσό των 122 δολαρίων ανά μετοχή υπερβολικά μεγάλο. Οι άλλες δύο επιλογές της είναι να εγκαταλείψει ή να κάνει προσπάθεια επιθετικής εξαγοράς.

Η Bayer απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο ως τώρα.

Εάν παρόλα αυτά η συμφωνία ευοδωθεί θα δημιουργηθεί εταιρεία-γίγαντας στον τομέα των φαρμάκων, των εντομοκτόνων, των χημικών και των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών, γεγονός που έχει θορυβήσει πολλούς στην Γερμανία, όπου η κοινή γνώμη τάσσεται κατά πλειοψηφία εναντίον των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από