Με μια διπλή live συνέντευξη στο France24, (φωτογραφία) που παραχωρήθηκε στα γαλλικά και στα αγγλικά για να καλύψει το διπλό πρόγραμμα του γαλλικού ενημερωτικού δικτύου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέστησε σαφές προς κάθε ενδιαφερόμενο εκτός συνόρων ότι δεν πρόκειται να συνυπογράψει μια πολιτική φοροεπιβαρύνσεων.

Εν ολίγοις, και το δεύτερο πακέτο δημοσιονομικού ενδιαφέροντος που καλείται να εγκρίνει η ελληνική Βουλή είναι ιδιοκτησίας των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και θα πρέπει να περάσει με τις δικές τους ψήφους.

Η γλωσσική επάρκεια του προέδρου της ΝΔ διευκόλυνε και την ομάδα παραγωγής στο γαλλικό κανάλι, καθώς δεν χρειάστηκε να αναζητήσουν μεταφραστές για να καλύψουν τις δύο ζώνες (γαλλόφωνη και αγγλόφωνη).

Ο Κυριάκος, εξάλλου, τις επόμενες ημέρες θα ακονίσει και τα γερμανικά του, καθώς προγραμματίζεται επίσκεψη στη Φρανκφούρτη και την έδρα της ΕΚΤ, αλλά και συνάντησή του με την Ανγκελα Μέρκελ, στις εκδηλώσεις που οργανώνονται στο Λουξεμβούργο για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.