Ο Πάτρικ, το ορφανό αρκουδάκι που πριν από περίπου ένα μήνα ο «Αρκτούρος» το είχε απελευθερώσει στη φύση επέστρεψε στο καταφύγιο της περιβαλλοντικής οργάνωσης. Ο λόγος είναι – όπως σημειώνουν οι άνθρωποι του «Αρκτούρου» – πως το αρκουδάκι εξοικειώθηκε με την ανθρώπινη παρουσία και δεν μπορεί να ζήσει μόνο του στο δάσος.

Πριν από λίγες ημέρες οι φροντιστές του «Αρκτούρου» αντίκρυσαν έξω από το καταφύγιο μία γνώριμη φυσιογνωμία. Αναγνώρισαν αμέσως τον Πάτρικ, ο οποίος λίγες εβδομάδες νωρίτερα είχε επανενταχθεί στη φύση. Η εμφάνιση του Πάτρικ τόσο κοντά σε σημείο με ανθρώπινη παρουσία κινητοποίησε την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του «Αρκτούρου», ώστε να τον «συλλάβει» και να τον οδηγήσει σε προστατευόμενο πλέον χώρο.

Όπως επισημαίνει η περιβαλλοντική οργάνωση ο «Αρκτούρος» κατέβαλλε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε ο Πάτρικ να έχει μία δεύτερη ευκαιρία στη φύση ως ελεύθερη αρκούδα. «Ωστόσο το γεγονός ότι όταν βρέθηκε ήταν μόλις δύο εβδομάδων με αποτέλεσμα να χρειάζεται πολύ στενή φροντίδα (το τάισμα το πρώτο διάστημα γινόταν με μπιμπερό) είχε ως αποτέλεσμα να εξοικειωθεί τελικά με την ανθρώπινη παρουσία».

Σύμφωνα με το στίγμα που μετέδιδε το κολάρο που φορούσε ο Πάτρικ, στο διάστημα που κυκλοφορούσε ελεύθερος στη φύση δεν είχε πλησιάσει κατοικημένες περιοχές και όσες φορές τις προσέγγισε, απομακρύνθηκε χωρίς να εισέλθει. «Ωστόσο η προσέγγισή του στο Καταφύγιο έδειξε ότι η ανθρώπινη παρουσία δεν τον αποθαρρύνει. Έτσι, προκειμένου να εξασφαλιστεί τόσο η ασφάλεια των ανθρώπων όσο και του ίδιου του Πάτρικ κρίθηκε σκόπιμη η μεταφορά του σε περιφραγμένο χώρο του «Αρκτούρου». Ο μικρός αρκούδος θα παραμείνει για ένα περίπου χρόνο σε χώρο του Κτηνιατρικού Κέντρου και στη συνέχεια όταν θα ενηλικιωθεί θα ενταχθεί στο Καταφύγιο μαζί με τις υπόλοιπες αρκούδες».

Στο βιντεάκι που «ανέβασε» ο «Αρκτούρος» τον Πάτρικ τη στιγμή που βρίσκεται έξω από το καταφύγιο και τους ανθρώπους της οργάνωσης να προσπαθούν να τον προσεγγίσουν και να τον «συλλάβουν».

Οι υπεύθυνοι του «Αρκτούρου» τονίζουν πως έκαναν τα πάντα για να σώσουν ένα άγριο ζώο και το πέτυχαν. Η επιβίωσή του στο φυσικό περιβάλλον, όμως, θα εγκυμονούσε κινδύνους. «Έτσι ο Πάτρικ θα ζήσει στον περιφραγμένο χώρο μέσα σε φυσικό βιότοπο αρκούδας, έναν χώρο που ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ σκοπεύει σύντομα να επεκτείνει λόγω του αυξημένου αριθμού των αρκούδων που φιλοξενούνται πλέον στο Νυμφαίο ώστε να συμβιώνουν με ασφάλεια».

H«Πόλη μου»κοντά σας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Follow us στο facebookΗ ΠΟΛΗ ΜΟΥ Instaneaγια καθημερινή και άμεση ενημέρωση