Ποτέ δεν πίστευα ότι δουλειά του δημοσιογράφου είναι να γράφει για τους άλλους δημοσιογράφους, κάτι που αποτελεί την προσφιλή απασχόληση των περισσότερων δημοσιογράφων στην Ελλάδα.

Θα κάνω όμως μια εξαίρεση διότι το θέμα έχει πλάκα.

Τον Πολ Μέισον τον μάθαμε πέρυσι μαζί με τον Βαρουφάκη, την «αξιοπρέπεια» και την «πρώτη φορά Αριστερά».

Καμία αντίρρηση: γηράσκουμε αεί διδασκόμενοι!

Είναι ένας βρετανός δημοσιογράφος που είχε την εξυπνάδα να πιάσει άκρες με τον Βαρουφάκη και να αναδειχθεί σε προνομιακό δίαυλο της κυβερνητικής παραπληροφόρησης στη διάρκεια της «σκληρής διαπραγμάτευσης».

Οπως και να το κάνουμε, άλλο Channel 4 κι άλλο Κόντρα TV!

Οταν τελείωσε το καλαμπούρι Βαρουφάκης, ο Μέισον (πάλι με κυβερνητική συνδρομή) έφτιαξε ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο «This is a Coup» στο οποίο υποστήριζε ότι η κυβέρνηση υποχρεώθηκε στην κωλοτούμπα επειδή οι Ευρωπαίοι έκαναν πραξικόπημα.

Μη με ρωτήσετε πώς και γιατί, διότι κι αυτός μπερδεμένο το έχει στο μυαλό του.

Για να καταλάβετε, ας πούμε, ο Μέισον θέτει το ερώτημα αν «πρέπει η θέληση του ελληνικού λαού να γίνεται σεβαστή και να εκτελείται». Διαφορετικά «η ΕΕ είναι ένας πόλος χωρίς δημοκρατία» («ΤΑ ΝΕΑ», 9/5).

Υποθέτω πως κάποια στιγμή θα ενημερωθεί ότι ο ελληνικός λαός έχει δημοκρατικά και εθελοντικά εκχωρήσει μέρος της κυριαρχίας του μετέχοντας σε μια Οικονομική και Νομισματική Ενωση με συγκεκριμένους όρους και κανόνες λειτουργίας.

Μαζί με άλλους εξίσου δημοκρατικούς λαούς που επίσης έχουν εκχωρήσει μέρος της δικής τους. Ουδείς τους υποχρέωσε να μπουν και ουδείς τους επιβάλλει να μένουν!

Επειδή όμως καμία δουλειά δεν είναι ντροπή, ο Μέισον έγραψε ένα βιβλίο που το ονόμασε «Μετακαπιταλισμός» και δίνει διάφορες συνεντεύξεις για να το προωθήσει.

Στα πλαίσια αυτής της δραστηριότητας, ο Μέισον έκανε δύο σημαντικές αποκαλύψεις.

Πρώτον, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν κτύπησε επαρκώς την ολιγαρχική εξουσία μέσα στα υπουργεία» –δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό αλλά σοβαρό μου ακούγεται…

Δεύτερον, ότι η Ελλάδα έχει ολιγάρχες –υποθέτω αυτούς που κρύβονται στα υπουργεία και δεν τους βρίσκει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Μέισον όμως τους βρήκε. «Μίλησα με αρκετούς ολιγάρχες», λέει.

Και τι του είπαν; Οτι «δεν θέλουν τον Μητσοτάκη, δεν θέλουν τη ΝΔ στην εξουσία, θέλουν μια τεχνοκρατική κυβέρνηση με κάποια πρόσωπα-κλειδιά της Αριστεράς». («Εφημερίδα των Συντακτών», 14/5)

Πράγμα που σημαίνει ότι η Ελλάδα όχι μόνο διαθέτει ολιγάρχες αλλά οι ολιγάρχες αυτοί δεν γουστάρουν τη Δεξιά, προτιμούν τους αριστερούς και σκοτώνουν την ώρα τους ανεβοκατεβάζοντας κυβερνήσεις στην κουβέντα.

Με άλλα λόγια, ο Μέισον ανακάλυψε ότι οι ολιγάρχες στην Ελλάδα είναι κάτι σαν τον Καρανίκα!