Βόλτες από μαρίνα σε μαρίνα κάνει η θηλυκή φώκια, η γνωστή, Μελίνα, που έχει εμφανιστεί από πέρυσι στις ακτές της νότια Αττικής. Όπως αναφέρει σε ανάρτησή της στο facebook,η Mom, η Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής φώκιας, οι μαρίνες σκαφών«αποτελούν καταφύγιο για ξεκούραση για τη νεαρή φώκια». Στις φωτογραφίες που «ανέβασε» η Μom η Μελίνα κοιμάται…όρθια στη μαρίνα Αλίμου, ενώ πριν από λίγες ημέρες εθεάθη να χαλαρώνει στη μαρίνα Ζέας.

H Μελίνα στη μαρίνα του Αλίμου (Φωτό: Mom)

Όπως έχουν τονίσει στα «ΝΕΑ» οι υπεύθυνοι της Mom o Αργοσαρωνικός είναι σημαντικό οικοσύστημα . Τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται όλο και περισσότερες εμφανίσεις φώκιας στον Αργοσαρωνικό σε σύγκριση με τις δεκαετίες ’70 και ’80. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι αυτό μπορεί να οφείλεται στην αλλαγή στάσης των ανθρώπων απέναντι στα ζώα αλλά και στη βελτίωση του θαλάσσιου περιβάλλοντος χάρη στη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού της Ψυττάλειας.

H«Πόλη μου»κοντά σας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Follow us στο facebookΗ ΠΟΛΗ ΜΟΥ Instaneaγια καθημερινή και άμεση ενημέρωση