Καβγάς ξέσπασε χθες ανάμεσα σε δύο οργανισμούς που εποπτεύονται από τον ίδιο υπουργό και εν προκειμένω από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη.
Οι εργαζόμενοι των ΕΛΤΑ κατήγγειλαν ότι «τη στιγμή που η νέα διοίκηση των ΕΛΤΑ ασχολείται με την τακτοποίηση "ημετέρων" και όχι με τα μείζονα ζητήματα του οργανισμού, η ΕΥΔΑΠ εξωθείται στην ανάθεση της διακίνησης της αλληλογραφίας της (των λογαριασμών) σε ανταγωνίστρια, ιδιωτική εταιρεία με υψηλότερη τιμή».
Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι ο διαγωνισμός της ΕΥΔΑΠ για τις επιστολές κάτω των 50 γραμμαρίων έγινε μετά την απελευθέρωση της ταχυδρομικής αγοράς στις αρχές του 2013 και αφορούσε τα έτη 2013 και 2014, με προϋπολογισμό 10 εκατ. ευρώ.
Τα ΕΛΤΑ τότε είχαν καταθέσει προσφορά ύψους 8 εκατ. ευρώ, δηλαδή κατά 2 εκατ. ευρώ οικονομικότερη από αυτήν της ιδιωτικής εταιρείας. Ωστόσο, η υπόθεση εκκρεμούσε από τότε, καθώς υπήρξε εμπλοκή του Ελεγκτικού Συνεδρίου, της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) και του ΣτΕ, με αποτέλεσμα τα ΕΛΤΑ μέχρι και σήμερα να συνεχίζουν να εξυπηρετούν την αλληλογραφία της ΕΥΔΑΠ.
Πάντως, σύμφωνα με την ΕΥΔΑΠ, την όλη υπόθεση ήρθε να περιπλέξει πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, σύμφωνα με την οποία ο διαγωνισμός του 2013, βάσει και των γνωμοδοτήσεων της τότε διοίκησης της ΕΕΤΤ, έπρεπε να κατακυρωθεί στην ιδιωτική εταιρεία.
Τώρα, οι εργαζόμενοι των ΕΛΤΑ ζητούν από τον Σπίρτζη να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά και συγκεκριμένα να επαναπροκηρυχθεί ο διαγωνισμός της ΕΥΔΑΠ, καθώς «δεν έχει νόημα η ετεροχρονισμένη κατακύρωση της προκήρυξης του 2013 και μάλιστα για παρελθόντα έτη!». Κοινώς… μύλος!
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από