Τέτοιες μέρες πριν από τρία χρόνια, κυκλοφόρησε το «Inferno» του Νταν Μπράουν, το τελευταίο του μυθιστόρημα με ήρωα τον καθηγητή Ρόμπερτ Λάνγκντον. Και ήταν καλό – αν εξαιρέσουμε ένα πολύ απογοητευτικό φινάλε. Τόσο καλό, που στο Χόλιγουντ αποφάσισαν να μεταφέρουν αυτό το βιβλίο στην οθόνη και όχι το αμέσως προηγούμενο, το «Χαμένο Σύμβολο» του 2009.

Ο Ρον Χάουαρντ και ο Τομ Χανκς, ο σκηνοθέτης και ο πρωταγωνιστής των δύο προηγούμενων κινηματογραφικών μεταφορών βιβλίων του Μπράουν («Κώδικας Ντα Βίντσι» το 2006, «Illuminati: οι Πεφωτισμένοι» το 2009) είπαν το «ναι», και μια πρώτη γεύση από το αποτέλεσμα δίνει το πρώτο τρέιλερ που κυκλοφόρησε σήμερα στο Ιντερνετ.

Η Φλωρεντία εδώ παίρνει τη σκυτάλη από το Παρίσι του «Κώδικα Ντα Βίντσι» και τη Ρώμη του «Illuminati», καθώς η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από την «Κόλαση» του Δάντη και τη σύνδεσή της με έναν ιό που απειλεί να καταστρέψει την ανθρωπότητα. Αλλά και η Αγιά-Σοφιά κάνει την εμφάνισή της προς το τέλος, καθώς το φινάλε εκτυλίσσεται στην Κωνσταντινούπολη. Ανάμεσα στα πολύ όμορφα κτίρια και έργα τέχνης – οι αληθινοί πρωταγωνιστές των έργων του Νταν Μπράουν – περιφέρονται οι Τομ Χανκς, Φελίσιτι Τζόουνς, Ομάρ Σι, Ιρφάν Καν, Μπεν Φόστερ, Σιντσε Μπαμπέτ Κνουντσεν. Η πρεμιέρα της ταινίας στις ΗΠΑ έχει οριστεί για τις 28 Οκτωβρίου.