Την Κυριακή 15 Μαϊου 2016, για 9η συνεχή χρονιά χιλιάδες πολίτες απ' όλη την Ελλάδα θα πραγματοποιήσουν ποδηλατοπορείες διεκδικώντας υποδομές για το ποδήλατο. Ποδηλατόδρομους, θέσεις στάθμευσης, σήμανση. Δηλαδή πράγματα που σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις θεωρούνται αυτονόητα και υλοποιούνται συστηματικά εδώ και χρόνια.
Με λίγα λόγια στην Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία οι πολίτες θα διεκδικήσουν ανθρώπινες πόλεις. «Διεκδικούμε αναβάθμιση συγκοινωνιών, ποδηλατικές υποδομές, αναθεώρηση του ΚΟΚ, αντιμετώπιση των κλοπών ποδηλάτων» είναι το μήνυμα που στέλνουν οι διοργανωτές ( ΠΟΔΗΛΑΤισσΕΣ - ΠοδηλATTIKH Κοινότητα).
Η αφίσα της φετινής Ποδηλατοπορείας

Το κείμενο της Πανελλαδικής Ποδηλατοπορείας:
Αγαπητοί μας συμπολίτες,
την Κυριακή 15 Μαϊου 2016 και για 9η συνεχή χρονιά, ποδηλατοπορείες διεκδίκησης και διαμαρτυρίας θα ξεκινήσουν από δεκάδες πλατείες σε όλη τη χώρα. Τελικός προορισμός; Ανθρώπινες πόλεις!
Πόλεις που απορρίπτουν την ασυδοσία του ΙΧ κι ανοίγουν χώρο στους πεζούς, τα ποδήλατα και τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Διότι δεν χρειαζόμαστε άλλα έργα που να προωθούν τη χρήση του αυτοκινήτου. Ούτε όμως και έργα αποσπασματικά και αναποτελεσματικά που υλοποιούνται με πρόφαση το ποδήλατο. Αντίθετα, διεκδικούμε ένα Εθνικό Σχέδιο για τη Βιώσιμη Κινητικότητα στις πόλεις, στόχος του οποίου θα είναι η γενναία προώθηση των εναλλακτικών μορφών μετακίνησης έναντι του αυτοκινήτου.
Δεν υπάρχει πλέον καμία απολύτως δικαιολογία εκ μέρους της πολιτείας για τη συνέχιση αυτής της πολιτικής όταν το τελευταίο επιχείρημά της, δηλαδή αυτό της έλλειψης κονδυλίων, έρχεται να καταρρίψει η ίδια η ΕΕ: μέχρι 6 δις ευρώ είναι διαθέσιμα για τη χρηματοδότηση ποδηλατικών έργων το διάστημα 2014-2020! Όταν επίσης έχει πλέον τεκμηριωθεί ότι το περιβαλλοντικό και κοινωνικό κόστος του ΙΧ συνεπάγεται κι ένα τεράστιο οικονομικό κόστος το οποίο βλάπτει τόσο τη δημόσια όσο και ιδιωτική οικονομία. Η κρίση που βιώνουμε όλοι μας δεν είναι εμπόδιο στην επέκταση του ποδηλάτου, αντιθέτως είναι κίνητρο για την διάδοσή του.
Το Σάββατο 14 Μαΐου και ώρα 16:30 θα προβληθεί η ταινία "This Changes Everything: CAPITALISM vs THE CLIMATE" στο σινέ Μικρόκοσμος, Λ. Συγγρού 106 (Φιξ) - ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ
ΠΟΔΗΛΑΤισσΕΣ - ΠοδηλATTIKH Κοινότητα
Oι «ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙΕΣ» πεταλάρουν και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Follow us στο twitter@orthopetalies ή στο Facebook Orthopetalies blog για καθημερινή ενημέρωση 
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από