Ούτε τηγάνι, ούτε λάδι, ούτε λίπος, ούτε θερμίδες. Μόνο γεύση και βιταμίνες έχουν οι παντζαροκεφτέδες. Λίγη δουλειά για προετοιμασία, γι΄αυτό φροντίστε να κάνετε διπλή δόση.

Υλικά

700 γρ. παντζάρια (και τα φύλλα τους)

3 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 καρότο

2 αυγά

100 γρ. ξινομυζήθρα

2 κουταλάκια μαϊντανό (ψιλοκομμένο)

1 κουταλάκι δυόσμο (ψιλοκομμένο)

5 κουταλιές νιφάδες βρώμης

1 σκελίδα σκόρδο (πολτοποιημένη)

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα κοκκινογούλια και τα τρίβουμε με τον τρίφτη (στο χοντρό). Τα αφήνουμε να στραγγίζουν για μισή ώρα. Πλένουμε καλά τα φύλλα του παντζαριού και τα ζεματίζουμε για ένα λεπτό σε αλατισμένο νερό. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν και τα ψιλοκόβουμε. Πιάνουμε με τα χέρια το τριμμένο παντζάρι, το στραγγίζουμε να φύγουν όσα περισσότερα ζουμιά γίνεται και τα προσθέτουμε στα φύλλα. Στο ίδιο μπολ βάζουμε τον δυόσμο, το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, τα δυο αυγά, την ξινομυζήθρα, τη βρώμη και αλάτι και πιπέρι.

Ζυμώνουμε καλά μέχρι η υφή του μίγματος να είναι τέτοια που να μπορείτε να σταθεροποιηθεί σε κεφτέδες. Αν είναι πιο αραιό το μίγμα προσθέτουμε λίγες νιφάδες βρώμης. Αφήνουμε το μείγμα για 20 λεπτά στο ψυγείο. Με βρεγμένα χέρια πλάθουμε κεφτεδάκια και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα. Στα μισά, τα γυρίζουμε.