«Δεν τα πήγαμε άσχημα στην Ειδομένη» δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, ο οποίος επέμεινε στην πρότασή του για «πρόσφυγες-επενδυτές», διευκρινίζοντας πως αυτή η εισήγηση που έχει -όπως είπε ορίζοντα μηνών ή ετών- δεν έχει καμία σχέση με την Ειδομένη.

«Και μια καλά οργανωμένη χώρα με πολιτοφυλακή παρά το α', παρά το β' παρά το γ' παρά το δ', μην πιστεύετε ότι θα τα πήγαινε καλύτερα... Σε πολύ οργανωμένα κράτη παρά τις προϋποθέσεις δεν μπόρεσε να λειτουργήσει το κράτος σε έκτακτες περιστάσεις» εξήγησε στον ΣΚΑΪ.

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο υφυπουργός ανέφερε το ΝΑΤΟ: «Και το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να φυλάξει τα σύνορά μας» σημείωσε για την επιχείρηση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στο Αιγαίο.

Επιμένοντας στην πρότασή του για πρόσφυγες-επενδυτές ο κ. Μάρδας τόνισε: «Εγώ δεν αναφέρθηκα στην Ειδομένη, οι συνάδελφοί σας το ανέφεραν»,

«Στο σύνολο των προσφύγων που έρχονται υπάρχει αριθμός με χρήματα, αυτόν μπορούμε να τον προσεγγίσουμε, ώστε αυτά τα χρήματα να τα επενδύσει στη χώρα» σημείωσε και πρόσθεσε: «Στην Αίγυπτο αυτός ο κόσμος έχει επενδύσει από 400 εκατ. ευρώ έως 500 εκατ. ευρώ το 2011, στην Τουρκία αυτός ο κόσμος έχει επενδύσει 220 εκατ. ευρώ και έχει ανοίξει 4.000 επιχειρήσεις, και υπάρχουν άλλα πάρα πολλά παραδείγματα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από