Η κοτόπιτα είναι από τις πιο δύσκολες πίτες. Όχι ότι τις φτιάχνω. Το καταλαβαίνω όμως επειδή τους έχω αδυναμία, αλλά δεν βρίσκω καλές. Τη συγκεκριμένη από το εργαστήριο Γουναρίδη την έψησα στο σπίτι και μου άρεσε τόσο, που έφαγα όλο το ταψί -εκτός από ένα κομμάτι που το κράτησα για να τη δοκιμάσω κρύα- μόνος μου σε ένα βράδυ. Τη μαστίχα είναι αλήθεια ότι δεν την έβγαζε καθόλου. Ιδού η συνταγή της επιτυχίας!

Υλικά (για Στρογγυλό Ταψάκι 30cm)

4 Φύλλα Χωριάτικα
300γρ Κοτόπουλο Στήθος
200γρ Μανιτάρια Φρέσκα
250γρ Κρέμα Γάλακτος
2 Κρεμμύδια Ξερά
Αλάτι
Πιπέρι
Παρθένο ελαιόλαδο (για το άλειμμα των φύλλων)
50γρ Βούτυρο
5 Δάκρυα Μαστίχα
150γρ Τριμμένη Παρμεζάνα

Εκτέλεση
Βράζουμε το κοτόπουλο μαζί με ένα κρεμμύδι κομμένο στα δύο, προσθέτουμε λίγο πιπέρι , λίγο αλάτι και 2 δάκρυα μαστίχας για την γεύση. Αφού βράσει το στραγγίζουμε (σουρώνουμε), το αφήνουμε να κρυώσει και το διαλύουμε («μαδάμε») σε κομμάτια με το χέρι.
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια με βούτυρο, ρίχνουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φετούλες και ανακατεύουμε.
Τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα μπολ και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
Ρίχνουμε το κοτόπουλο, την κρέμα γάλακτος, την τριμμένη παρμεζάνα, λίγο αλατοπίπερο, 3 δάκρυα μαστίχας σε σκόνη και τα ανακατεύουμε καλά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180°C (αντίσταση) πάνω-κάτω.

Με ένα πινέλο λαδώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε το ένα φύλλο αφού πρώτα το έχουμε ανοίξει περισσότερο απ το μέγεθος του ταψιού μας για να μπορέσουμε αργότερα να κάνουμε το στεφάνι μας. Το λαδώνουμε και ύστερα τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο μας, το λαδώνουμε επίσης και αυτό.

Ρίχνουμε την γέμισή μας και συνεχίζουμε στρώνοντας τα υπόλοιπα δύο φύλλα λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα. Στο τέλος γυρνάμε το πρώτο μας φύλλο για να δημιουργήσουμε το στεφάνι, το λαδώνουμε και χαράζουμε την πίτα μας σε τρίγωνα ή τετράγωνα κομμάτια. Πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα το κάθε κομμάτι ξεχωριστά. Ραντίζουμε με λίγο νερό την πίτα μας και την βάζουμε για ψήσιμο στο προθερμασμένο μας φούρνο τουλάχιστον για 1 ώρα.

Εργαστήριο Γουναρίδη 
Το εργαστήριο του Αναστάση Γουναρίδη (Ευαγγελικής Σχολής 3-5, Νέα Ιωνία, τηλ. Τηλ: 210.2755-457) λειτουργεί από το 1945, δημιουργώντας χειροποίητα και παραδοσιακά φύλλα, πίτες, γλυκά κ.ά. www.anastasisgounaridis.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από