«Αυτά τα μπιφτέκια είναι συνταγή της μαμάς μου… Eγώ πρόσθεσα την πιπεριά Φλωρίνης. Είναι τα πιο Ζουμερά που έχω δοκιμάσει», μου λέει η food blogger Εύα Παρακεντάκη (evaintasteland.blogspot.gr ). Και έχει δίκιο…

Υλικά

1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο σπάλα

1 μέτριο κρεμμύδι

1 πιπεριά Φλωρίνης

1 μικρή ντομάτα

4 φρυγανιές

1 κ.σ μαϊντανό

1 κ.σ δυόσμο

1 αυγό

αλάτι πιπέρι

1.κ.σ ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Περνάμε όλα τα λαχανικά από το μπλέντερ. Τα προσθέτουμε μέσα στον κιμά με τις φρυγανιές το αλατοπίπερο το αυγό και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε πολύ καλά για να ενωθούν τα υλικά.

Τα αφήνουμε μέσα στο ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα για να αγκαλιάσουν τα υλικά το ένα το άλλο. Έπειτα τα πλάθουμε με λαδωμένα χέρια και βάζουμε το αντικολλητικό τηγάνι να κάψει καλά. Αφού πάρουν χρώμα από τη μία μεριά, τα γυρνάμε από την άλλη και αφού πάρει χρώμα,

χαμηλώνουμε την φωτιά, ψήνουμε 5 λεπτά ακόμα και τα μπιφτέκια μας είναι ζουμερά και έτοιμα!

Η Εύα Παρακεντάκη

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, από Κρητικούς γονείς. Τα πρώτα της βήματα τα έκανε στο Ζαχαροπλαστείο της οικογένειας της. Μεγάλωσε ανάμεσα σε τέσσερις φούρνους και δύο Ζαχαροπλαστεία, βλέπεις όλη οικογένεια(και ήταν και μεγάλη) ζύμωνε και έψηνε. Διάβαζε δίπλα στο μπεν μαρί με τη μυρωδιά της σοκολάτας να την ξελιγώνει και κοιμόταν τα Χριστούγεννα στα σακιά από την άχνη ζάχαρη διότι η οικογένεια δεν προλάβαινε να επιστρέψει στο σπίτι.

Και μετά μεγάλωσε… Σπούδασε και έκανε καριέρα στις δημόσιες σχέσεις και στην επικοινωνία, αλλά πάντα μέσα της όλα φώναζαν Κρήτη, οικογένεια, θάλασσα, φύση, γεύσεις και αρώματα!

Έτσι πήρε τη μεγάλη απόφαση το 2005 και μετακόμισε για πάντα στον τόπο που δεν γεννήθηκε αλλά που πάντα θέλει να μεγαλώσει. Άφησε την καριέρα και το γραφείο σε γυάλινο κτίριο της Αθήνας και από τότε ζει στο Ρέθυμνο και ασχολείται με τις μεγάλες της αγάπες της… τα παιδιά της, τη φύση και την μαγειρική. Ήθελε τα παιδικά τους χρόνια να μυρίζουν κανελογαρύφαλλα και να έχουν γεύση σοκολάτας σαν τα δικά της. Και σήμερα είναι η Εύα που πάντα ονειρευόταν να γίνει.Foodlover και foodbloger, mama mia, κυνηγός της χαράς και του ευ ζήν… Ερωτευμένη με την κρητική φύση, τροφοσυλλέκτης και παθιασμένη συνεχιστής της Κρητικής γαστρονομικής κουλτούρας!