Τη δοκίμασα και τη λάτρεψα. Πραγματικά δεν περίμενα να μου αρέσει τόσο πολύ μία τάρτα με καραμελωμένα κρεμμύδια. Όταν όμως η συνταγή είναι έξυπνη, το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό. Από τη food blogger Μαριλού Παντάκη (Madame Ginger) και από το blog της www.madameginger.com.

Υλικά για τη ζύμη

175 γρ αλεύρι σκληρό 
175 γρ αλεύρι μαλακό
175 γρ βούτυρο αγελαδινό
2 κρόκους
75 γρ. νερό
7 γρ. Αλάτι
7 γρ. Ζάχαρη

Υλικά για τα καραμελωμένα κρεμμύδια

3 κρεμμύδια
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
2 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι & Πιπέρι
½ κλαδάκι δεντρολίβανο

Υλικά για τη γέμιση
3 αυγά
120 ml γάλα φρέσκο
120 ml κρέμα γάλακτος
250 γρ. τριμμένη γραβιέρα
Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση
1) Ξεκινάμε με τη ζύμη κοσκινίζοντας τα αλεύρια. Στο κάδο του μιξέρ βάζουμε το βούτυρο και τα αλεύρια και τα χτυπάμε μέχρι να σβολιάσουν.
2) Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά. Ρίχνουμε το νερό, το αλάτι και την ζάχαρη και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν. Τυλίγουμε την ζύμη με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για μια ώρα.
3) Ανοίγουμε την ζύμη, την χωρίζουμε στα 2 και τοποθετούμε την μία σε καλά βουτυρωμένη ταρτιέρα.
4) Την άλλη την συντηρούμε στο ψυγείο ή την κατάψυξη. Τρυπάμε καλά τον πάτο της τάρτας και την ψήνουμε για 8-10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC.
5) Σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο και το δεντρολίβανο σε ένα τηγάνι, μέχτρι να γίνουν διάφανα. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τη ζάχαρη και το βαλσάμικο και αφήνουμε να καραμελώσουν για 15-20 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
6) Σε ένα μπολ χτυπάμε όλα τα υλικά της γέμισης και αλατοπιπερώνουμε.
7) Απλώνουμε τα κρεμμύδια στην ψημένη ζύμη και γεμίζουμε με το μείγμα του γάλακτος.
8) Ψήνουμε στους 180oC για 30-40 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει για το σερβίρισμα.

Μαριλού Παντάκη

Μετά από μια επιτυχημένη καριέρα στις Δημόσιες Σχέσεις και την Επικοινωνία αποφάσισε στα 27 της να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα. Σπούδασε μαγειρική και παράλληλα με το πέρασμά τις απο τις κουζίνες μεγάλων εστιατορίων της Αθήνας αποφάσισε να μεταφέρει τη δημιουργηκότητά και την αγάπη της για το φαγητό στον κόσμο του blogging. Κάπως έτσι γεννήθηκε το food blog, Madame Ginger (www.madameginger.com)

«Το φαγητό, είναι το πάθος μου, η ζωή μου, ο πιο δυνατός μου έρωτας, η μεγαλύτερη μου αγάπη. Μου αρέσει να τρώω όρθια στην κουζίνα αργά το βράδυ, μετά από ξενύχτι σε καντίνες, με φίλους σε μεζεδοπωλεία, σε ρομαντικά δείπνα σε εστιατόρια, πρωινό στο κρεβάτι, μεσημεριανό στο αυτοκίνητο, να τσιμπολογάω στην δουλειά, να δοκιμάζω όταν μαγειρεύω, να μασουλάω ποπ κορν στο σινεμά και μπινελίκια με το ποτό μου. Μου χαλάει η διάθεση όταν το φαγητό δεν είναι καλό και γκρινιάζω μέχρι σπάσιμο νεύρων όταν πεινάω. Το Madame Ginger είναι το blog μου, το παιδί μου, το χόμπι μου, η δουλειά μου, η καψούρα μου. Το έφτιαξα γιατί βαριόμουν ένα αργό & ζεστό καλοκαίρι στην Αθήνα.

Το συνέχισα και το αγάπησα, γιατί μέσα από αυτό κατέληξα να εκφράζομαι, να μαθαίνω, να δημιουργώ, να πειραματίζομαι, να επικοινωνώ με όλους εσάς και να εμπνέομαι καθημερινά για κάτι καινούριο ακόμα πιο συναρπαστικό», γράφει η ίδια στο προσωπικό της ιστολόγιο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από