Το τέρας του Φράνκενσταϊν πάλεψε με τον Λυκάνθρωπο ήδη από το 1943. Ο Γκοντζίλα τα έβαλε με τον Κινγκ Κονγκ και ο Φρέντι Κρούγκερ με τον Τζέισον του «Παρασκευή και 13». Γιατί να μην γίνει το ίδιο με τις τρομαχτικές Γιαπωνέζες Σάντακο και Κάγιακο, που αρέσουν πολύ και στους έλληνες φίλους του είδους;

«The Ring» και «The Grudge». Αλλιώς, «Σήμα κινδύνου» και «Η κατάρα». Δύο ιαπωνικές ταινίες τρόμου που έπεσαν στα νύχια του Χόλιγουντ και, παραδόξως, βγήκαν αλώβητες. Και τα δύο ριμέικ ήταν εξαιρετικά για το είδος τους. Για τα σίκουελ που γύρισαν στη συνέχεια οι αμερικάνοι δεν ίσχυσε το ίδιο, αντίθετα με την Ιαπωνία όπου το «The Ring» μετράει δύο σίκουελ και τέσσερα spin-offs, και το «The Grudge» επτά σίκουελ. Ενώ και οι δύο ταινίες έχουν εμπνεύσει βιβλία, κόμικς, τηλεοπτικές σειρές, ταινίες μικρού μήκους στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Τώρα οι πρωταγωνίστριές τους θα βρεθούν αντιμέτωπες στο «Sadako VS Kayako». Το τρέιλερ είναι στα ιαπωνικά, αλλά όσοι έχετε δει τις πρωτότυπες ταινίες θα καταλάβετε την υπόθεση. Η τρομαχτική μακρυμαλλούσα – φάντασμα Σάντακο αντιμετωπίζει την τρομαχτική μακρυμαλλούσα – φάντασμα Κάγιακο. Και όσοι τρόμαξαν με τις πρωτότυπες ταινίες – και ήταν πολλοί – περιμένουν τώρα τη 18η του ερχόμενου Ιουνίου για μία ακόμη γερή δόση J-Horror.