Μία πολύ πιο απλή συνταγή από τα κλασικά γεμιστά και με λιγότερα υλικά, καθώς ο τραχανάς έχει έντονη γεύση, σε σχέση με το ρύζι που είναι σχετικά άνοστο αλλά ταιριάζει με τα πάντα.

Υλικά

15 ντομάτες

4 φλιτζάνια τσαγιού τραχανά

1 φλιτζάνι του τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα

200 γραμμ. φέτα

100 γραμμ. κασέρι

μισό ματσάκι δυόσμο

1 μεγάλο κρεμμύδι

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και αδειάζουμε το εσωτερικό της ντομάτας, όπως και στα κλασικά γεμιστά και το εσωτερικό το περνάμε στο μούλτι. Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε καυτό λάδι. Προσθέτουμε τον τραχανά, το γάλα, τον δυόσμο, πιπέρι και αλάτι. Τα ψήνουμε για περίπου δύο λεπτά και προσθέτουμε την πολτοποιημένη ντομάτα. Ανακατεύουμε και ψήνουμε για τρία λεπτά ή μέχρι ο τραχανάς να ρουφήξει τα ζουμιά.

Γεμίζουμε τις ντομάτες με τη γέμιση. Τρίβουμε με τα χέρια τη φέτα και σε τρίφτη το κασέρι, τα αναμιγνύουμε και τα προσθέτουμε πάνω από κάθε γεμιστό. Βάζουμε τις ντομάτες στο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 40 λεπτά.