Λευκό και κόκκινο κρέας, μπαχαρικά και μυρωδικά. Ένα πιάτο με γεύση τούρμπο, ιδανικό για να συνοδεύσει την αγαπημένη λευκή (weissbier) μπύρα. Συνταγή του σεφ σεφ Στράτου Ιωσηφέλλη.

Υλικά για 4 άτομα

250 γρ χοιρινό λαιμό κομμένα σε κύβους

400γρ στήθος κοτόπουλο κομμένα σε κύβους

300 γρ μοσχαρίσια λουκάνικα κομμένα σε φέτες

200γρ πολύχρωμες πιπεριές κομμένα σε φέτες

30γρ παρθένο ελαιόλαδο

200γρ λευκό ξηρό κρασί

300 νερό ή ζωμό λαχανικών

100 γρ ξερό κρεμμύδι κομμένα σε φέτες

150 γρ φρέσκο κρεμμύδι και το πράσινο μέρος κομμένα σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

μαύρο πιπέρι σε κόκκους αλάτι

χυμό από 1 λεμονί

50 γρ πικάντικη μουστάρδα

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα ή μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε το χοιρινό λίγο στην αρχή. Ακολουθεί το κοτόπουλο και μόλις αρχίσει να ροδίζει ρίχνουμε το λουκάνικο. Αφού σοταριστεί το κρέας προσθέτουμε το κρεμμύδι και μετά τις πιπεριές.

Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε νερό ή το ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τη μουστάρδα και το χυμό λεμονί και ανακατεύουμε να δέσει η σάλτσα.

Σεφ Στράτος Ιωσηφέλλης

Ο σεφ Στράτος Ιωσηφέλλης γεννήθηκε το 1985 στη Λέσβο. Είναι απόφοιτος του τμήματος Μαγειρικής Τέχνης του Institute of hotel & tourism studies Le Monde. Ηταν καθηγητής Μαγειρικής Τέχνης στη «Σιβιτανίδειο Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων» και τώρα διδάσκει στο «Ι.Ι.Ε.Κ. PRAXIS».

Έχει παρακολουθήσει ειδικά σεμινάρια «Διεθνούς Κουζίνας (Βραζιλιάνικη- Μεξικάνικη- Καραϊβικής- Νότιας Αφρικής)» με Chef τον Αντώνιο Καβαλιέρο, γευσιγνωσίας οίνου και παρουσίαση οινοποιείου, με γευσιγνωσία κρασιών του οινοποιείου «Κτήμα κυρ’ Γιάννη».

Επίσης, πρόγραμμα επιμόρφωσης σπουδαστών και αποφοίτων Le Monde για παρασκευή και παρουσίαση Γαλλικού Μενού με εισηγητή τον σεφ Jean Yves Carattoni κ.ά.