Οι σκύλοι οδηγοί και τα λευκά μπαστούνια αποτελούν δύο βασικά εργαλεία για τους ανθρώπους με πρόβλημα όρασης αφού τους βοηθούν να έχουν μία ανεξάρτητη διαβίωση και καλύτερη ποιότητα ζωής. Αυτό είναι είναι και το θέμα – η ανεξάρτητη διαβίωση των ανθρώπων με πρόβλημα όρασης με τη χρήση λευκού μπαστουνιού και με σκύλο οδηγό – που έχει προγραμματιστεί το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη.

Η δράση διοργανώνεται από την Περιφερειακή Διεύθυνση του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών Θεσσαλονίκης και την Περιφερειακή Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας του Πανελληνίου και έχει τίτλο «Ανεξάρτητη Διαβίωση των Ατόμων με προβλήματα όρασης με τη χρήση του Λευκού Μπαστουνιού και με Σκύλο Οδηγό. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην

αίθουσα εκδηλώσεων «ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΙΔΗΣ» του κτιρίου Διοίκησης του

Κ.Ε.Α.Τ. στη Θεσσαλονίκη, Βασ. Όλγας 32, 6μ.μ. – 8μ.μ.

Μάλιστα, την Κυριακή Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016 (10.00 π.μ. -12.00), οι ενδιαφερόμενοι, άτομα με προβλήματα όρασης, θα έχουν την δυνατότητα να αποκτήσουν μία πρώτη εμπειρία στη συνοδεία με Σκύλο Οδηγό, στον περιβάλλοντα χώρο του Κ.Ε.Α.Τ. Θεσσαλονίκης.

Mία πρώτη εμπειρία στη συνοδεία με σκύλο οδηγό θα έχουν οι άνθρωποι με

πρόβλημα όρασης τηνΚυριακή 7 Φεβρουαρίου.Εδώ το μέλος του ΔΣ του ΚΕΑΤ,

Φώτης Μπίμπασης σε παρουσίαση της ανεξάρτητης κίνησης μέσω χρήσης σκύλου – οδηγού.

Στην συνάντηση θα συμμετάσχουν, οι Εκπαιδευτές Κινητικότητας καιΠροσανατολισμού του ΚΕΑΤ Θεσσαλονίκης και εκπρόσωποι από το Κέντρο «ΣκύλοιΟδηγοί Ελλάδος», οι οποίοι θα παρουσιάσουν το έργο του Κέντρου.
H«Πόλη μου»κοντά σας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Follow us στο facebookΗ ΠΟΛΗ ΜΟΥ Instaneaγια καθημερινή και άμεση ενημέρωση