Το Euro NCAP βαθμολόγησε με πέντε αστέρια το νέο Opel Astra.. Το νέο, χάτσμπακ της Opel πέτυχε υψηλά σκορ σε όλες τις κατηγορίες . Όλα αυτά χάρη στην σταθερή καμπίνα επιβατών είναι σχεδιασμένη ώστε να υφίσταται τη μικρότερη δυνατή παραμόρφωση αλλά και τα νέα στάνταρ στα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας.

Το νέο μικρομεσαίο οικογενειακό βαθμολογήθηκε με 86% στην προστασία ενήλικων επιβατών, 84% στην προστασία των παιδιών, 83% στων πεζών και 75% στην αξιολόγηση των συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού.

Τα νέα συστήματα με τα οποία εμπλουτίζεται το νέο μοντέλο είναι η Προειδοποίηση Αλλαγής Λωρίδας Οχήματος (Lane Departure Warning), με Σύστημα Διατήρησης Λωρίδας Κυκλοφορίας (Lane Keep Assist) που όχι μόνο προειδοποιεί τον οδηγό, αλλά εφαρμόζει και αυτόματη διόρθωση διεύθυνσης εάν ο οδηγός βγει τυχαία από τη λωρίδα του.

Επίσης, περιλαμβάνει το Αυτοματοποιημένο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Automated Emergency Braking), την Ενσωματωμένη Υποστήριξη Πέδησης (Integrated Brake Assist), το Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης (Forward Collision Alert) και την Ένδειξη Απόστασης Προπορευόμενου Οχήματος (Following Distance Indication).