Σε θέματα που σχετίζονται με την τρέχουσα διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών και με το θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, εστιάστηκε η συνάντηση που είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης με τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών.

Μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις.

Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία των ΑΜΚ των τραπεζών.

Ήδη, η Alpha Bank και η Eurobank έκλεισαν τα βιβλία προσφορών τους, αλλά ο καθορισμός της τιμής που θα γίνουν οι αυξήσεις κεφαλαίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, και οι δύο τράπεζες σημείωσαν σημαντική υπερκάλυψη, ενώ στην τελική ευθεία βρίσκεται η Τράπεζα Πειραιώς. Η Εθνική Τράπεζα πραγματοποίησε χθες την έκτακτη γενική της συνέλευση, κλείνοντας τον κύκλο των εγκρίσεων στις αυξήσεις κεφαλαίου των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Υπό αυτό το κλίμα, η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές δρομολογεί την τελευταία φάση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών που εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί στο τέλος του μήνα.

Η συμφωνία υπό τη μορφή πολυνομοσχεδίου κατατέθηκε στη Βουλή και πρόκειται να ψηφιστεί έως την Πέμπτη. Την Παρασκευή θα δοθεί το «πράσινο φως» από το EuroWorking Group για την εκταμίευση των 2+10 δισ. ευρώ, ενώ η οριστική απόφαση για την εκταμίευση θα ληφθεί τη Δευτέρα από το Eurogroup και το ΔΣ του ESM.