Πώς μπορούμε να μετατρέψουμε ένα όσπριο σε πλήρες γεύμα με έντονες γεύσεις, αρώματα και χρώματα; Προσθέτοντας απλώς μπαχαρικά και λαχανικά στη συνταγή της σαλάτας Βοσπόρου.

Υλικά

500 γρ. ρεβίθια

1 κούπα ρύζι μπασμάτι

150 γρ. σπανάκι

1 σκ. σκόρδο

2 κ.σ. κάρυ

Ελιές σε ροδέλες

Μαϊντανό

Δυόσμο

Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι

2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια για μερικές ώρες και ακολούθως τα βράζουμε για 45 λεπτά. Βάζουμε στο τηγάνι λίγο λάδι και σοτάρουμε το σπανάκι. Προσθέτουμε το κάρυ, αλάτι, πιπέρι και σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το σπανάκι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα ρεβίθια, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ελιές, χυμό και ξύσμα λεμονιού και μαγειρεύουμε για λίγο. Εκτός φωτιάς, προσθέτουμε γιαούρτι, δυόσμο και μαϊντανό.

Βράζουμε νερό και ρίχνουμε το ρύζι. Χαμηλώνουμε στο ένα τρίτο τη φωτιά, σκεπάζουμε και δεν ξανανοίγουμε για 20 λεπτά (ή όσο προβλέπουν οι οδηγίες στη συσκευασία). Σερβίρουμε το ρύζι στο πιάτο και από πάνω τα ρεβίθια.