Τα noodles έχουν μπει στη διατροφική και γαστρονομική μου ζωή τα τελευταία 10 χρόνια. Έχω καταστρέψει πολλά υλικά μέχρι να μάθω να τα φτιάχνω. Ωστόσο, υπάρχουν και απλές συνταγές όπως αυτή που μου έδωσε ο σεφ Alsi Sinanaj.

Αρκεί να μην έχετε καταναλώσει όλο τον βασιλικό που αργοπεθαίνει στη γλάστρα…

Υλικά

100gr μπούτι κοτόπουλο ή στήθος (κομμένο σε λεπτές φέτες)

100gr Rice Vermicelli ή πολύ λεπτά σπαγγέτι

5gr/1 τεμάχιο φρέσκο κρεμμύδι (κομμένο σε ροδέλες)

5gr/5 φύλλα φρέσκο βασιλικό

5gr/1 σκελίδα σκόρδο (κομμένο σε φέτες)

10gr/1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ φρέσκο (τριμμένο)

7gr τσίλι φρέσκο (σε φέτες)

30gr φασολάκια (κομμένα στα 4)

20gr σπανάκι (μόνο τα φύλλα)

80gr ζωμός κότας/ νερό

30ml/3 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο

Υλικά για τη σάλτσα

2 κουταλιές της σούπας oyster sauce dark (δεμένη)

3 κουταλιές της σούπας σόγια

1 κουταλιά της σούπας hoisin

Εκτέλεση

ΒΗΜΑ 1ο : Βράζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό τα vermicelli για 4’ (ή όπως προβλέπεται στις οδηγίες της συσκευασίας), τα σουρώνουμε και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ.

ΒΗΜΑ 2Ο: Σε ένα wok τηγάνι προσθέτουμε ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο, το αφήνουμε να κάψει και προσθέτουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το βασιλικό και ανακατεύουμε για ένα λεπτό μέχρι να βγάλει ο βασιλικός τα αρώματά του. Τέλος, προσθέτουμε όλα τα λαχανικά (κρεμμύδι, σκόρδο, τσίλι, φασολάκια, σπανάκι, τζίντερ), ανακατεύουμε για ένα λεπτό, προσθέτουμε τα vermicelli και σβήνουμε με το ζωμό. Μόλις, εξατμιστεί ο ζωμός προσθέτουμε τα υλικά της σάλτσας. Ανακατεύουμε καλά και μόλις τα ομογενοποιηθούν τα υλικά με τη σάλτσα σερβίρουμε.

Σεφ Alsi Sinanaj

Ο Alsi είναι αφοσιωμένος στο πάθος για δημιουργία, συνδυάζοντας τις πρώτες ύλες με την μαγειρική τέχνη. Ξεκίνησε την πορεία του με την Μεσογειακή και την Ιταλική κουζίνα, όμως σαν ανήσυχο πνεύμα δεν σταμάτησε να εξελίσσεται. Η Πολυνησιακή κουζίνα ήρθε στη ζωή του το 2010 και έπειτα ακολούθησαν οι Ιαπωνική, Περουβιανή, Σιαμέζικη και Καντονέζικη. Η συνεργασία με το βραβευμένο με 3 αστέρια Michelin σεφ Heinz Winkler και τα 3 χρόνια δίπλα στο πλευρό του καταξιωμένου και μέντορά του Δημήτρη Κατριβέση είναι από τους σημαντικότερους σταθμούς στην καριέρα του, όπως και η συμμετοχή του σε πολλά γαστρονομικά φεστιβάλ της Ευρώπης. Μετά το κλείσιμο μιας επιτυχημένης σεζόν ως chef de cuisine στο εστιατόριο Ling Ling Hakkasan της Μυκόνου, ανανεώνεται αυτό το χειμώνα με ταξίδια για την αναζήτηση νέων πρώτων υλών και γεύσεων και επανέρχεται για μια ακόμη δυναμική σεζόν στο Ling Ling Hakkasan.

Ο Άλσι είναι ο εμπνευστής του ‘Wolves of Kitchen’ μιας νέας ομάδας από μάγειρες, bartenders και όχι μόνο. Οι ‘Wolves of Kitchen’ παρέχουν συμβουλευτικές υπηρεσίες σε εστιατόρια και bar με καινοτόμες ιδέες και τεχνικές, ξεκινώντας από τη δημιουργία νέων πιάτων, την πλήρη οργάνωση της κουζίνας, την εκπαίδευση του προσωπικού, την προώθηση της επιχείρησης, τις εργονομικές αλλαγές του χώρου, μέχρι τον σχεδιασμό της ιστοσελίδας. Για περισσότερες πληροφορίες και νέα για τους ‘Wolves of Kitchen’ θα βρείτε στη ιστοσελίδα τους www.wolvesofkitchen.com.