Αυτή την εποχή μούστο βρίσκουμε παντού. Ακόμη και στις λαϊκές αγορές. Η κυρία Αρετή, παλιά μαγείρισσα από τη Θεσσαλία που κρατά τις παραδόσεις του τόπου της, μάς περιγράφει πώς θα πετύχουμε την τέλεια μουσταλευριά. Ένα από τα πιο υγιεινά, οικονομικά και εύκολα (σχετικά) γλυκά.

Υλικά

5 ποτήρια μούστου

1 ποτήρι αλεύρι

Κανέλα σκόνη

Σουσάμι ή καρύδι

Εκτέλεση

Βάζουμε τον μούστο στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως. Να μη μείνουν ούτε γρομπαλάκια, ούτε αλεύρι στον πάτο.

Ακολούθως, το βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το ανακατεύουμε συνέχεια και γρήγορα για περίπου μισή ώρα. Ασταμάτητα. Σε περίπτωση που μυρίσει καμένο, σημαίνει ότι έχει πιάσει στον πάτο και δυστυχώ πετάμε όλο το μείγμα.

Είναι έτοιμη όταν αρχίζει να βγάζει φουσκάλες οι οποίες σκάνε στην επιφάνεια του παχύρρευστου πλέον μείγματος.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε σε μπολάκια ή το βάζουμε σε ταψάκι και πάχος 1,5 εκατοστού, ώστε όταν κρυώσει να το κόψουμε σε μερίδες. Πασπαλίζουμε με κανέλλα και προσθέτουμε τριμμένο καρύδι.