Τουλάχιστον 124 άνθρωποι τραυματίστηκαν εν πλω όταν το καταμαράν που τους μετέφερε από το Χονγκ Κονγκ στο Μακάου προσέκρουσε σε αντικείμενο στη θάλασσα.

Το καράβι με 174 επιβάτες και πλήρωμα σταμάτησε κοντά στο νησί Λαντάου και άρχισε να γεμίζει νερό. Βάρκες της αστυνομίας έσπευσαν στη διάσωση των επιβαινόντων με τοπικά μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν ότι πολλοί είχαν τραυματιστεί στα πλευρά και στο πρόσωπο.

Μερικοί μάλιστα περίμεναν τα συνεργεία διάσωσης για αρκετές ώρες μετά το περιστατικό. «Τα φώτα έσβησαν ξαφνικά. Επικράτησε χάος στην αρχή αλλά μετά οι επιβάτες κατάφεραν να ηρεμήσουν», είπε ένας επιβάτης στην εφημερίδα South China Morning Post.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, πέντε άνθρωποι παρέμεναν σε κρίσιμη κατάσταση το πρωί της Δευτέρας.

Το Χονγκ Κονγκ έχει μερικές από τις πιο δραστήριες θαλάσσιες διαδρομές στον κόσμο, με την διαδρομή του Μακάου να είναι μια από τις πιο δημοφιλείς, γράφει το BBC.

Οι προδιαγραφές ασφαλείας είναι υψηλές αλλά έχουν σημειωθεί αρκετά σοβαρά ατυχήματα τα τελευταία χρόνια. Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν το Νοέμβριο του 2013 σε παρόμοιο περιστατικό με φέρι να χτυπάει αντικείμενο στο νερό.