Ο Λιούις Χάμιλτον είναι ο νικητής. Όχι μόνο του χθεσινού αγώνα στο αμερικάνικο γκραν πρι αλλά και νέος πρωταθλητής για φέτος, αφού και μαθηματικά βρίσκεται αγκαλιά με τον φετινό τίτλο. Τα ελαστικά αλλά και η χρονική στιγμή που έκανε το πιτ – στοπ, σύμφωνα με τους ειδικούς της Pirelli, αποδείχθηκαν το μυστικό της επιτυχίας του και το κλειδί για τη χθεσινή του νίκη.

Όλοι οι οδηγοί εκκίνησαν με ενδιάμεσα ελαστικά και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή που θα στεγνώσει η πίστα ώστε να βάλουν τα σλικ ελαστικά. Τόσο ο Χάμιλτον όσο και ο άλλος οδηγός της Mercedes, Νίκο Ρόσμπεργκ που τερμάτισε δεύτερος, έτρεξαν στο πρώτο μέρος του αγώνα με τα ενδιάμεσα ελαστικά και μετά χρησιμοποίησαν δυο σετ μαλακής γόμας στα άλλα δυο μέρη αγώνα.

Η χρονική στιγμή που επέλεξαν για τα πιτ στοπ αποδείχτηκε το κλειδί για τη νίκη. Οι αποφάσεις στρατηγικής λαμβάνονταν χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες από δοκιμές σε στεγνό οδόστρωμα έτσι στις ομάδες δεν γνώριζαν το βαθμό φθοράς και πτώσης στην απόδοση των ελαστικών λόγω υπερθέρμανσης.

Καθώς ο αγώνας εκκίνησε υπό βροχή δεν υπήρχε υποχρέωση από τους οδηγούς να χρησιμοποιήσουν και τις δυο διαθέσιμες γόμες σλικ ελαστικών. Οι περισσότεροι οδηγοί επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν την πιο γρήγορη γόμα στο στεγνό μέρος του αγώνα.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Pirelli, Πολ Χέμπερι σχολίασε: «Μετά από πολλές καθυστερήσεις και μπόρες τελικά είχαμε αγώνα. Όμως ο αγώνας ξεκίνησε υπό βροχή και είχε μια γοητευτική διακύμανση τακτικών και δε στηρίχτηκε μόνο σε δράση στην πίστα. Καθώς δεν υπήρξαν δοκιμές σε στεγνό οδόστρωμα, αναπόφευκτα οι ομάδες αντιδρούσαν, διαβάζοντας τις εναλλαγές στις συνθήκες. Ωφελήθηκαν και κέρδισαν οι οδηγοί που μπορούσαν να συνεργαστούν καλύτερα με τις ομάδες.».