Τα χορτοφαγικά κεφτεδάκια της Μέσης Ανατολής έχουν έντονη γεύση από τα πλούσια μπαχαρικά που περιέχει το μείγμα τους και όχι από το λίπος του κρέατος που έχουν συνήθως τα δικά μας. Η συνταγή είναι από τον σεφ Majed Alomari.

Υλικά

Μισό κιλό ρεβίθια

200 γραμμάρια κρεμμύδι ξερό

5 σκελίδες σκόρδο

2 κουτάλια φαγητού μαϊντανό ψιλοκομμένο

Μισό μάτσο από κόλιανδρο φρέσκο

Μισό κουτάλι φαγητού αλάτι

1 κουταλάκι γλυκού γλυκά πάπρικα

1 κουταλάκι γλυκού κύμινο

1 κουταλάκι γλυκού μαύρο πιπέρι

1 λίτρο λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε τα ρεβίθια για 12 ώρες.

Τα στραγγίζουμε και τα χτυπάμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μίξερ. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν ξανθό χρώμα. Τα σερβίρουμε ζεστά με φρέσκα λαχανικά, σος από ταχίνι και αραβική πίτα.