Και χθες ξαφνικά οι εναπομείναντες των 53+ του ΣΥΡΙΖΑ έχασαν τον στρατηγό τους. Εντάξει, ο άλλοτε γραμματέας του κόμματος Τάσος Κορωνάκης δεν είναι κάτι ανάλογο του μεγάλου σοβιετικού στρατάρχη Κονσταντίν Ροκοσόφσκι για παράδειγμα, αλλά όπως και να το κάνεις είναι ένα πρόσωπο αποδοχής στο κόμμα με εμπειρία σε γραφεία και κίνημα. Και με κεντρικό ρόλο στα των 53.

Ο Τάσος λοιπόν, χθες με ένα λιτό κείμενο στο facebook έκανε γνωστή την παραίτησή του από την Κεντρική Επιτροπή και την οριστική αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι, λοιπόν, που ο ίδιος προεξοφλούσε ότι δεν θα γινόταν έγινε, επιβεβαιώνοντας το αδιέξοδο των πάλαι ποτέ 53 στο νέο μνημονιακό ναρκοπέδιο και στις σχέσεις τους με το Μαξίμου.

Η δήλωση αποχώρησης έγινε μάλιστα έπειτα από συνάντησή του με τον νέο γραμματέα της ΚΕ Παναγιώτη Ρήγα και παραθέτω απόσπασμά της, για να μην προλάβουν κάποιοι να τον καταχωρίσουν σε άλλο κόμμα ή σε άλλη οργάνωση της Αριστεράς:

«Προφανώς η αποχώρησή μου δεν συνδέεται με τη συμμετοχή μου σε κάποια άλλη οργάνωση ή κόμμα της Αριστεράς, όπως εδώ και καιρό γράφεται, αν και φυσικά θα παραμείνω πολιτικά ενεργός στην ριζοσπαστική Αριστερά. Οι απαντήσεις είναι δύσκολες, οι ευθύνες πολλές και ο αναστοχασμός απαραίτητος».

Μάλλον, ενόψει Συνεδρίου φαίνεται πως ξηλώνεται για τα καλά το πουλόβερ της εσωκομματικής αντιπολίτευσης στον Τσίπρα

Ψάχνεται για επιστροφή ο Φώτης Κουβέλης

Υπάρχουν όμως και άλλοι που παρότι είχαν αποχωρήσει πριν από αρκετά χρόνια από τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ (ξανα)κοιτάζουν προς τα εκεί.

Πρόκειται για την Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς που, αν δεν σας λέει κάτι η ονοµασία, σας ενηµερώνω ότι είναι η οµάδα που αποχώρησε υπό τον Φώτη Κουβέλη από τη ΔΗΜΑΡ κατά την τελευταία της διάσπαση –µη µε ρωτήσετε αριθµό, δεν θυµάµαι το νούµερο των διασπάσεων. Ετοιµάζονται και αυτοί, µε τη σειρά τους, για πανελλαδική συνδιάσκεψη στις 31 Οκτωβρίου.

Τα µάτια τους πάντως είναι στραµµένα στις διεργασίες για το άνοιγµα του ΣΥΡΙΖΑ. Το είπε άλλωστε ο κυρ Φώτης σε πρόσφατη συνέντευξή του. Από ενωτική διάθεση µέχρι οργανική συνεργασία. Τώρα, αν θα τους δεχθούν στην Κουµουνδούρου, αυτό µένει να το δούµε. Δεν τους συµπαθούν ορισµένοι και πάρα πολύ.