Τις ελιές από τους κοινόχρηστους χώρους της πόλης θα μαζέψει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Γλυφάδας και το…γλυφαδιώτικο λάδι που θα παραχθεί θα προσφερθεί στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη!

Η συγκομιδή ελιών – όπως ανακοίνωσε ο Δήμος – θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου. Η ανταπόκριση των πολιτών πέρυσι ήταν ενθουσιώδης και έτσι φέτος ο Δήμος αποφάσισε να συνεχίσει τη συγκομιδή με περισσότερη όρεξη.

Φέτος μάλιστα θα υπάρχει και μία έκπληξη: «Το μεγαλύτερο μέρος του λαδιού θα παραχθεί μέσω κινητής μονάδας, μέσα στους προαύλιους χώρους σχολείων της Γλυφάδας. Έτσι, οι μαθητές θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν από ειδικούς πώς γίνεται η διαδικασία και να αποκτήσουν μια χρήσιμη και πολύτιμη εμπειρία» σημειώνει ο Δήμος.

Την περσινή περίοδο, συγκεντρώθηκαν με τη βοήθεια εθελοντών συνολικά τέσσερις τόνοι ελιάς. Δεν τους λες και λίγους. Σύλλογοι, σχολεία, φορείς και κάτοικοι της πόλης συμμετείχαν με κέφι και μεράκι στην προσπάθεια.

Από την περσινή συγκομιδή, η παραγωγή αγνού παρθένου ελαιολάδου (με οξύτητα 0.7) έφτασε τα 600 κιλά. Το λάδι συσκευάστηκε και διανεμήθηκε στις φτωχές και άπορες οικογένειες του Δήμου Γλυφάδας μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου.

Ο Δήμος καλεί και φέτος όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στη συγκομιδή προκειμένου να στηρίξουν την καινοτόμο προσπάθεια και να ενισχύσουν τους οικονομικά ασθενείς συμπολίτες τους.

Το λάδι που θα παραχθεί θα διανεμηθεί και φέτος στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Η διανομή θα γίνει μέσω της κοινωνικής υπηρεσίας και του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου.

Όσοι θέλουν να βοηθήσουν στη συγκομιδή και να ενημερωθούν για τις ακριβείς ώρες και ημέρες, μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2132025396 και 2132025276 (εργάσιμες ημέρες και ώρες) και στο info@glyfada.gr.

H«Πόλη μου»κοντά σας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Follow us στο facebookΗ ΠΟΛΗ ΜΟΥ Instaneaγια καθημερινή και άμεση ενημέρωση