Εποχή των άγριων μανιταριών και οι μανιταροεξορμήσεις τα Σαββατοκύριακα βρίσκονται στο ζενίθ τους από επαγγελματίες και ερασιτέχνες. Ο Γιαννάτος Στάθης και η ΚλαούντιαΓεωργίου, λάτρεις και συλλέκτες άγριων μανιταριών, μάς στέλνουν την αγαπημένη τους συνταγή.

Υλικά

4 καρότα

2 κλωνάρια σέλινο μαζί με τα φύλλα

300γρ. κολοκύθα

1/2 πράσο

7-8 κούμαρα

1 κολοκύθι

7 μανιτάρια καισαρικά μεσαίου μεγέθους

1/2 ποτήρι κρασί λευκό ημίγλυκο

2 κουτ. σούπας πετιμέζι

Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά. Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο την κολοκύθα, τα καρότα, το σέλινο, το πράσο και το κολοκύθι και όταν μαραθούν ελαφρώς σβήνουμε με μισό ποτήρι λευκό κρασί ημίγλυκο. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τα κούμαρα και τέλος τα μανιτάρια. Σημαντική λεπτομέρεια να μην μαλακώσουν πολύ τα λαχανικά και τα καισαρικά μανιτάρια να μπουν τελευταία στιγμή. Αφού σβήσουμε την φωτιά περιχύνουμε με το πετιμέζι, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.