Πρωτοφανή επίθεση εξαπέλυσε το απόγευμα, ανοίγοντας δέκα φιάλες υγραερίου και ρίχνοντάς τες μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού 35χρονος ροδίτης, ο οποίος βγήκε εκτός εαυτού επειδή λίγο νωρίτερα οι αστυνομικοί τον σταμάτησαν για να τον ελέγξουν και σε βάρος του βεβαίωσαν τροχονομική παράβαση.

Όπως έγινε γνωστό, το περιστατικό που έθεσε σε μεγάλο κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, διαδραματίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού και είχε ως αποτέλεσμα να αναστατωθεί ολόκληρη η υπηρεσία, αλλά παράλληλα να τεθεί σε κίνδυνο η ζωή των αστυνομικών.

Ο δράστης σε έξαλλη κατάσταση, αμέσως μετά τη βεβαίωση παράβασης σε βάρος του, προσέγγισε το αστυνομικό τμήμα με το φορτηγό αυτοκίνητο εταιρίας μεταφοράς υγραερίου στη Ρόδο και αφού έβγαλε από το καπό δέκα φιάλες με υγραέριο τις χτυπούσε με μανία στον τοίχο και αφού τις άνοιγε τις έριχνε μέσα στο αστυνομικό τμήμα, απειλώντας και βρίζοντας τους αστυνομικούς.

Αμέσως, τόσο ο διοικητής όσο και οι υπόλοιποι αστυνομικοί που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο τμήμα, κινήθηκαν αστραπιαία καταφέρνοντας να εξουδετερώσουν γρήγορα τον δράστη, ακινητοποιώντας τον.

Σε βάρος του δράστη, ο οποίος συνελήφθη και κρατείται, σχηματίσθηκε δικογραφία και αναμένεται να παραπεμφθεί στην Δικαιοσύνη.