Ποιος είναι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος για να διαχειριστεί κάποιος την πραγματικότητα, όταν αυτή είναι πολιτικά εξαιρετικά οδυνηρή για τον ίδιο; Γενικές λύσεις εγχειριδίου δεν υπάρχουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο αποφάσισε να πρωτοτυπήσει. Συγκάλεσε την Κεντρική του Επιτροπή το περασμένο Σαββατοκύριακο για να διακηρύξει ότι πρέπει να ανασυγκροτηθεί. Με ποιο τρόπο; Με την αντιστοίχηση του πολιτικού με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ!!! Δηλαδή, με το να ανοίξει τις πόρτες του στα λαϊκά και μεσαία στρώματα που τον ψήφισαν στις εκλογές.
Προφανώς η ομάδα του Μεγάρου Μαξίμου ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν και σχεδιάζει την κομματική ανασυγκρότηση σε ένα ονειρικό περιβάλλον. Δεν υπάρχουν 1,5 εκατ. άνεργοι, δεν υπάρχει η μαύρη εργασία, δεν πρόκειται με το τρίτο Μνημόνιο να συρρικνωθούν οι συντάξεις - η υγεία και παιδεία βρίσκονται σε ημιθανή κατάσταση. Τίποτα από όλα αυτά δεν συμβαίνει ούτε πρόκειται να συμβεί - οπότε ανοίγουν οι πόρτες του κόμματος για να ενταχθούν τα πληβειακά στρώματα της κοινωνίας.
Ας σοβαρευτούμε. Το ΠΑΣΟΚ όταν ακόμη ήταν κόμμα εξουσίας παρουσίαζε, μεταξύ των άλλων, το εξής χαρακτηριστικό: όταν βρισκόταν στην κυβέρνηση οι Τοπικές του Οργανώσεις ήταν ζωντανές και οι περισσότερες λειτουργούσαν - προϊούσης βεβαίως της φθοράς του χρόνου και τηρουμένων των αναλογιών. Οταν όμως βρισκόταν στην αντιπολίτευση συνέβαινε το ακριβώς αντίθετο.
Η εξήγηση αυτού του φαινομένου είναι απλή και έχει να κάνει με τη δομή του συγκεκριμένου συστήματος εξουσίας, αυτό που αποκαλούμε πλέον πελατειακό. Η τελευταία του εκδήλωση ήταν στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009. Αυτό πια έχει πεθάνει, η δυνατότητα των εξυπηρετήσεων μπορεί να υπάρχει, αλλά αφορά ήσσονος σημασίας θέματα. Ως εκ τούτου δεν υπάρχει κανείς λόγος να γίνει κάποιος μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, στην προκειμένη περίπτωση, για να τακτοποιήσει τις περιορισμένης σημασίας εκκρεμότητές του.
Για έμπνευση και οράματα δεν τίθεται βεβαίως θέμα. Ενα κόμμα το οποίο, ανεξαρτήτως καταγωγής, γίνεται εργαλείο στα χέρια των ελίτ εις βάρος των καταπιεζόμενων τάξεων της κοινωνίας, δεν μπορεί να έχει καμία τύχη. Η ανασυγκρότηση μπορεί να περιοριστεί στη μεταγραφή της κίνησης του Φώτη Κουβέλη, προς το παρόν τουλάχιστον. Γιατί και η μεγάλη Κεντροαριστερά που οραματίζονται ορισμένοι, για την ώρα έχει πολλές δυσκολίες. Στο Μαξίμου και στην Κουμουνδούρου πρέπει πλέον να το πάρουν απόφαση πως μετά την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου έχουν περάσει οριστικά και αμετάκλητα τον Ρουβίκωνα.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από