Συμβολική κατάληψη στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν μέλη του ΠΑΜΕ, αντιδρώντας στη «διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης».

Όπως αναφέρει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του, «το νέο πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται αύριο μαζί με το σημερινό πόρισμα της 'επιτροπής σοφών', συντρίβει ότι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης».

«Την ίδια ώρα που χαρίζουν χρήμα και απαλλάσσουν από χρέη τους επιχειρηματικούς ομίλους, επιχειρούν να βάλουν ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση, να την μετατρέψουν σε ατομική υπόθεση του κάθε εργαζόμενου. Μας θέλουν στη δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα, χωρίς συντάξεις, χωρίς προστασία στους χώρους δουλειάς, χωρίς πρόσβαση στην υγεία και την πρόνοια. Σπρώχνουν τους εργαζομένους στα νύχια των αρπαχτικών που αντιμετωπίζουν την ασφάλιση ως πεδίο κερδοφορίας, στα νύχια των ασφαλιστικών εταιρειών και στους επιχειρηματίες της υγείας», καταγγέλλει το ΠΑΜΕ.

Καλεί τέλος τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Εργασίας, αλλά και στο συλλαλητήριο που διοργανώνει αύριο στος 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από