Δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς συμβαίνει στο μυαλό του Νίκου Νικολόπουλου. Μπορεί να μην ανεξαρτητοποιείται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ, ωστόσο αποφάσισε να σηκώσει το δικό του μπαϊράκι δηλώνοντας πως θα καταψηφίσει ορισμένα άρθρα του πολυνομοσχεδίου.

Την ίδια όμως στιγμή δηλώνει πως δεν θέλει να διαταραχθεί η κυβερνητική συνοχή από τη δράση του, αλλά ως αρχηγός κόμματος που είναι, του Χριστιανοδημοκρατικού, αν δεν το ξέρετε, θέλει οι άλλοι δύο σύμμαχοι του κυβερνητικού σχήματος να του συμπεριφέρονται ως ισότιμο εταίρο!

Και φυσικά δεν παρέλειψε να ενημερώσει πως ξαναρχίζει τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις. Τελικά δεν μπορεί με τίποτα να χωνέψει πως για τρίτη φορά μέσα σε εννέα μήνες έμεινε εκτός κυβέρνησης.

Πώς θα απαντήσει

ο Πάνος;

Το ερώτημα πλέον που τίθεται, είναι πώς θα αντιδράσει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος στο ενδεχόμενο να βγει στο αντάρτικο ο Νικολόπουλος. Θα πάρει κατασταλτικά μέτρα εναντίον του.

Με συγχωρείτε, θα διαλύσει την πολιτική συμμαχία τους; Θα εξαρτηθεί, μου είπαν συνεργάτες του. Από τι; Μα από τι είναι διατεθειμένος να καταψηφίσει. Αν εναντιωθεί σε βασικές κυβερνητικές επιλογές, τότε τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Αν καταψηφίσει κάτι ανάλαφρο –όσο μπορεί να είναι έτσι κάποιο άρθρο του πολυνομοσχεδίου –απλώς για να κάνει το κομμάτι του, μπορεί να το περάσει και στο ντούκου. Οπως κρίνει εκείνη τη στιγμή.