«Εκεί που είσαι ήμουνα». Η φράση ταιριάζει απόλυτα στη χθεσινή κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, στις οποίες συζητείται το πολυνομοσχέδιο που θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια την Παρασκευή.

Πριν μπω σε λεπτομέρειες να σας πω ότι οι τοποθετήσεις των συριζαίων ήταν του στυλ «τα μέτρα είναι δυσβάσταχτα και δεν τα πιστεύουμε αλλά θα τιμήσουμε την υπογραφή μας» και των νεοδημοκρατών –με το πρώην μνημονιακό μπλόκο –του τύπου «τα μέτρα είναι υφεσιακά, το πολυνομοσχέδιο εισάγεται με απαράδεκτο τρόπο –νύχτα».

Ανεβαίνοντας στο βήμα ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, γιατρός από τα Τρίκαλα, Σάκης Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι «έχουμε μια άχαρη αποστολή, είναι δύσκολα για εμάς στον ΣΥΡΙΖΑ που καταγγέλλαμε τις συμβάσεις, που χάσαμε μεγάλο τμήμα του κόμματός μας, που λέγαμε ότι θα αλλάξουμε τους νόμους» αλλά και ότι «θα τιμήσουμε την υπογραφή μας σε δυσβάσταχτα μέτρα».

Τα λεγόμενά του, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσαν τις αντιδράσεις των γαλάζιων βουλευτών. Από τα βουλευτικά έδρανα άρχισαν να χειροκροτούν τον Παπαδόπουλο. Πιο χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση του πρώην υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο οποίος απάντησε στις συστάσεις του προεδρεύοντος Μάκη Μπαλαούρα λέγοντας «δεν πιστεύω στα αφτιά μου». «Περιμένετε, θα ακούσετε κι άλλα» του είπε με αυτοσαρκασμό ο Μπαλαούρας.

Στάχτη και Μπούρμπερι

Με τον δικό της τρόπο σχολίασε το πολυνομοσχέδιο και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ η γαλάζια βουλευτής από την Καστοριά Μαρία Αντωνίου.

«Είναι προφανές ότι τώρα που τα αμπέχονα έγιναν Σανέλ και ακριβά κοστούμια, δεν έχουν χρόνο να ασχολούνται με τους μισθούς και τις συντάξεις του λαού. Αλλωστε από την Καισαριανή στη Νέα Υόρκη είναι ένα Μνημόνιο δρόμος» είπε χαρακτηριστικά από το βήμα της Ολομέλειας.

«Οποιος έχει Σανέλ να το φέρει εδώ στο προεδρείο να το μοιράσουμε» σχολίασε ο κυκλαδίτης προεδρεύων Νίκος Μανιός.