Υπόθεση «βιομηχανικής κατασκοπείας» μέσω Διαδικτύου ήρθε στο φως μετά από έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που σχημάτισε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 50χρονου.

Προηγήθηκε καταγγελία από εταιρεία που δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών Διαδικτύου, πληροφορικής και διαφήμισης, για υποκλοπή πληροφοριών εμπιστευτικού περιεχομένου σε βάρος της (πελατολόγιο, πωλήσεις, πολιτικές αγοράς, σημαντικοί κωδικοί πρόσβασης κλπ), εμπορικής αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα με την καταγγελία, άγνωστο άτομο απέκτησε παράνομη πρόσβαση (cracking) στο πελατολόγιο της εταιρείας, με αποτέλεσμα τη σημαντική απώλεια εσόδων της, λόγω της διαρροής των πληροφοριών.

Ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, καθώς και η χορήγηση των απαραίτητων στοιχείων από τους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου.

Μετά από αστυνομική και ψηφιακή-διαδικτυακή έρευνα, προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούσαν στον 50χρονο, πρώην εργαζόμενο στην καταγγέλλουσα εταιρεία.

Σε έρευνα στο σπίτι και στον χώρο εργασίας του το πρωί της Τρίτης, βρέθηκε και κατασχέθηκε φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, που θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Από την επιτόπια ψηφιακή ανάλυση των δεδομένων, διαπιστώθηκε η εμπλοκή του 50χρονου στην υπόθεση και ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του.

Όπως προέκυψε, είχε παραδώσει τις πληροφορίες που υπέκλεπτε σε ομοειδή εταιρεία όπου τώρα εργάζεται.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, για απάτη με υπολογιστή και παράβαση του απορρήτου των επιστολών, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Η Αστυνομία διερευνά τυχόν συμμετοχή και άλλων προσώπων στην υπόθεση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από