Mία καινούργια, τελευταίας τεχνολογίας εφαρμογή για έξυπνα κινητά (smartphones), που στοχεύει στο να βοηθήσει όσους επιθυμούν να διακόψουν το κάπνισμα, το «Smokefree», δημιούργησε η Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με την εταιρία λογισμικού ITWorx.

Δημιουργός της εφαρμογής είναι ο συνεργάτης της κλινικής , πνευμονολόγος Αλέξανδρος Καλκάνης. Συνδυάζοντας την οθόνη του κινητού με αυτή ενός έξυπνου ρολογιού (smart-watch) και χρησιμοποιώντας τεχνικές και μεθόδους της ψυχολογίας, το τελευταίας τεχνολογίας application λειτουργεί ως αποτρεπτικό βοήθημα, όταν κάποιος επιθυμεί να καπνίσει.

Η εφαρμογή – όπως αναφέρει η Πνευμονολογική Κλινική – περιλαμβάνει μια σειρά «αποστολών», που ο χρήστης θα πρέπει να εφαρμόσει προκειμένου να χτίσει μια πιο γερή βάση στη μάχη χειραγώγησης του εαυτού του και θα τον κάνει πιο αποφασιστικό και σίγουρο για την απόφασή του.

«Παράλληλα, η εφαρμογή εκπαιδεύει τον χρήστη σε θέματα όπως το πώς να διακόψει τις κακές συνήθειες και να τις αντικαταστήσει με άλλες, πώς να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τη δύναμη της θέλησης».

Εκτός από αυτά, το Smokefree παρέχει παρότρυνση και ενθάρρυνση μέσω επιπλέον χαρακτηριστικών και εργαλείων, δίνοντας έτσι τη δύναμη στο χρήστη για να πετύχει στην προσπάθειά του να διακόψει το κάπνισμα. Ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής, καθηγητής πνευμονολογίας Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης σημειώνει πως αυτές οι ευρηματικές διαδικτυακές εφαρμογές απευθύνονται κυρίως σε νεότερους καπνιστές που είναι εξοικειωμένοι με τα ηλεκτρονικά μέσα.

Περισσότερες πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά και το επιστημονικό υπόβαθρο της εφαρμογής μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα http://www.smoke-free.eu.

Η εφαρμογή θα είναι σύντομα διαθέσιμη και στην Ελληνική γλώσσα

H«Πόλη μου»κοντά σας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Follow us στο facebookΗ ΠΟΛΗ ΜΟΥ Instaneaγια καθημερινή και άμεση ενημέρωση