Επίτιμος δημότης Ελασσόνας ανακηρύχθηκε χθες, επέτειο της απελευθέρωσης της Ελασσόνας, ο Προκόπης Παυλόπουλος. Με την ευκαιρία της τελετής τα έψαλε ένα χεράκι και στους Σκοπιανούς, λέγοντας ότι όσοι αμφισβητούν την ελληνικότητα της Μακεδονίας «γελοιοποιούνται με τους ασυνάρτητους ισχυρισμούς τους».

Πού κολλάνε οι Σκοπιανοί, θα μου πείτε. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε τη σχετική αναφορά ορμώμενος από το ότι η απελευθέρωση της Ελασσόνας επέτρεψε την ανακατάληψη των στενών του Σαρανταπόρου και μετά την απελευθέρωσή της την εκ νέου απόδοση της Μακεδονίας στον εθνικό κορμό.

Οπως είπε ο Παυλόπουλος, η εν λόγω επέτειος δείχνει τον δρόμο της ενότητας, ενώ δεν παρέλειψε να επαναλάβει ότι η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη, που είναι ο φυσικός της δρόμος. Επανάληψις μήτηρ μαθήσεως.

Ο Βούτσης πάει Παυλόπουλο

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί σήμερα το πρωί ο Νίκος Βούτσης. Η επίσκεψη του νέου Προέδρου της Βουλής στο Προεδρικό Μέγαρο είναι τυπικού χαρακτήρα αλλά και η πρώτη μετά την ανάληψη των καθηκόντων του τρίτου τη τάξει πολιτειακού άρχοντα της χώρας.

Προβλέπω ότι η συνάντηση θα γίνει σε πολύ καλό κλίμα και σίγουρα δεν θα υπάρξουν κατηγορίες για «θεσμικά ατοπήματα». Ούτε βεβαίως αιχμές για «αντισυνταγματική σπουδή». Αν κάτι σας θυμίζουν όλα αυτά…