Από την Παρασκευή έως και την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας -Ισμαρίδας θα πραγματοποιήσει στο Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (ΕΠΑΜΑΘ), και πιο συγκεκριμένα στη λίμνη Λάφρη, δακτυλιώσεις, κυρίως, παρυδάτιων πουλιών αλλά και στρουθιόμορφων.
Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί ένα από τα επτά έργα παρακολούθησης ειδών και οικοτόπων τα οποία διεξάγει ο Φορέας. Οι δακτυλιώσεις θα γίνονται το πρωί (από τις 6 έως τις 11) και το απόγευμα – βράδυ (από τις 4 έως και τις 10 το βράδυ) και μπορούν να συμμετέχουν εθελοντές του ΕΠΑΜΑΘ αλλά και όσοι το επιθυμούν. Μάλιστα, όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν, θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με ζεστά ρούχα για την ύπαιθρο, γαλότσες και φακό κεφαλής.

Σημειώνεται ότι κατά τις προηγούμενες αποστολές δακτυλιώσεων παρυδάτιων και στρουθιόμορφων πουλιών στο ΕΠΑΜΑΘ δακτυλιώθηκαν συνολικά 440 υδρόβια και παρυδάτια πουλιά, ανάμεσα στα οποία διάφορα είδη σκαλίδρων, καστανοκέφαλοι γλάροι, ένας λεπτόραμφος γλάρος και μια γερακίνα.

H«Πόλη μου»κοντά σας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Follow us στο facebookΗ ΠΟΛΗ ΜΟΥ Instaneaγια καθημερινή και άμεση ενημέρωση