Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου η μεγάλη αίθουσα των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα στη Βάρη γέμισε ρομποτάκια. Εντάξει δεν ήταν ο…Wall-e το διάσημο ρομποτάκι από την ομώνυμη ταινία ούτε τα πασίγνωστα 3po και R2D2 από το Star Wars. Ήταν όμως συσκευές νέας τεχνολογίας για την κατασκευή και τη λειτουργία των οποίων δούλεψαν παιδιά. Μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών – προπονητών τους.

Επρόκειτο για τον τελικό του 7ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2015 που διοργανώνει ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης «W.R.O Hellas» (αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία). Μάλιστα φέτος οι συμμετοχές στον διαγωνισμό ήταν αυξημένες. Ξεπέρασαν τις 180 ενώ πέρυσι ήταν 120. Πράγμα που δείχνει ότι τα παιδιά αγαπούν τον τομέα της ρομποτικής!

Επιπλέον, λόγω του αυξημένου αριθμού – όπως τονίζει ο Οργανισμός WRO Hellas – έχουμε δικαίωμα για δεύτερη συνεχή χρονιά να εκπροσωπηθούμε στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με διψήφιο αριθμό ομάδων.

Νικητές στην κατηγορία Δημοτικού ήταν οι ομάδες Τeamwork 1 από το Δημοτικό Κ.Καστριτσίου και Starbots από το Λεόντειο Ν.Σμύρνης.

Στην κατηγορία Γυμνασίου, οι ομάδες Κalamata sharks 1 και Kalamata sharks 2 από το 6ο Γυμνάσιο Καλαμάτας.

Στην κατηγορία Λυκείου νικητές ήταν οι ομάδες, Mixmyl από το 7ο εσπερινό ΕΠΑΛ Χαλανδρίου και η ομάδα Μadtech από το πρότυπο πειραματικό ΓΕΛ Ιωνιδειου Σχολής Πειραιά.

O Οργανισμός WRO Hellas έχει στόχο την εισαγωγή της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην υποχρεωτική εκπαίδευση, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την τεχνολογική σύγκλιση της χώρας μας με τις τεχνολογικά προηγμένες χώρες.

H«Πόλη μου»κοντά σας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Follow us στο facebookΗ ΠΟΛΗ ΜΟΥ Instaneaγια καθημερινή και άμεση ενημέρωση