Με τη συνεργασία του Μανώλη Γλέζου να παραμένει σε εκκρεμότητα, έχοντας ως βαρύ πυροβολικό τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και με τη συμμετοχή των κορυφαίων στελεχών του πάλαι ποτέ Αριστερού Ρεύματος του ΣΥΡΙΖΑ ρίχνεται στη μάχη των εκλογών η νεοσύστατη Λαϊκή Ενότητα. Τις τελευταίες ημέρες, τα κορυφαία στελέχη της Λαϊκής Ενότητας κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να πείσουν τον Μανώλη Γλέζο και την ομάδα του Ενεργοί Πολίτες να συστρατευθούν μαζί τους. Οι ενστάσεις που είχε εκφράσει το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς την προηγούμενη εβδομάδα δεν φαίνεται ότι ξεπεράστηκαν πλήρως, παρά το κλίμα αισιοδοξίας που επικρατούσε στην Κάνιγγος. Σύμφωνα με πληροφορίες, πέραν των ιδεολογικών διαφορών που έχει ο Γλέζος με το κόμμα Λαφαζάνη, φέρεται πως διαπραγματεύεται έναν ευρύτερο ρόλο στον συγκεκριμένο χώρο. Για τον λόγο αυτό, αν υπάρξει θετική κατάληξη θα τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Η υπερπληθώρα εκλεγμένων βουλευτών που προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ σε συνδυασμό με την υποχρέωση να εκπροσωπούνται στα ψηφοδέλτια οι συμμαχικές ομάδες δημιούργησε μεγάλους πονοκεφάλους στα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας. Παράλληλα, έγινε προσπάθεια να ικανοποιηθούν όλες οι πλευρές και να επιτευχθεί η όσο το δυνατόν καλύτερη κατανομή των κορυφαίων στελεχών σε περιφέρειες στις οποίες υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να εκλεγούν, γεγονός που οδήγησε σε καραμπόλες της τελευταίας στιγμής.

Στην Α’ Αθήνας επικεφαλής θα τεθεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ στο ψηφοδέλτιο θα βρίσκονται ακόμη η Μαρία Μπόλαρη, η Δέσποινα Σπανού και ο Δημήτρης Μπελαντής. Στη Β’ Αθήνας, στις πιθανές εκλόγιμες θέσεις θα βρίσκονται ο Δημήτρης Στρατούλης, η Νάντια Βαλαβάνη και ο Κώστας Ησυχος, ενώ ακολουθούν η Σόφη Παπαδόγιαννη, ο Αντώνης Νταβανέλος και ο πρόσφατα αποχωρήσας από τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Γιάννος Γιαννόπουλός.

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΑΙ Η ΡΑΧΗΛ. Στη Β’ Πειραιά, έδρα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, δεν θα μπορούσε να διεκδικήσει άλλος την έδρα που ενδεχομένως βγει εκεί, με τον επικεφαλής του κόμματος να είναι επίσης υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής. Πίσω από τον Λαφαζάνη θα βρεθεί η Ραχήλ Μακρή, η οποία και μετακομίζει από την Κοζάνη (λόγω της Ευγενίας Ουζουνίδου), ενώ στην Αχαΐα θα είναι υποψήφιος ο Κώστας Λαπαβίτσας.

Οι «σίγουροι»

Εκτός ψηφοδελτίου Αττικής μένει ο Αλέκος Καλύβης, ο οποίος αναλαμβάνει υπεύθυνος επικοινωνίας του κόμματος και κατά πάσα πιθανότητα θα λάβει θέση στο Επικρατείας. Στην Α’ Πειραιά επικεφαλής θα είναι ο Στάθης Λεουτσάκος. Στην Α’ Θεσσαλονίκης η Δ. Χαραλαμπίδου και Ι. Γαϊτάνη, στη Β’ Θεσσαλονίκης η Λ. Αμανατίδου, στη Μεσσηνία θα βρίσκονται οι Πετράκος, Ψαρρέα, στο Ηράκλειο ο Κριτσωτάκης, στην Καστοριά ο Διαμαντόπουλος, στην Πιερία ο Ζ. Ζάννας.