Μια περίεργη υπόθεση υποκλοπής προσωπικών δεδομένων που αφορούν το «χακάριρισμα » e-mail τουλάχιστον 15.000 Ελλήνων πολιτών διενεργεί η ΕYΠ.

Την διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει η αρμόδια υπηρεσία Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Υποθέσεων η οποία υπάγεται στην ΕΥΠ.

Η έρευνα για το «χακάρισμα »την ηλεκτρονική επίθεση που δέχθηκαν τουλάχιστον 15.000 πολίτες με αποτέλεσμα να κλαπούν προσωπικά δεδομένα –πιστοποιητικά ασφαλείας username και password των e-mail. Το περίεργο είναι ότι μετά την υποκλοπή δημοσίευσαν σύμφωνα με πληροφορίες τα προσωπικά δεδομένα στο δια δίκτυο με σκοπό πιθανόν να τα αχρηστεύσουν.

Οι Ελληνικές Αρχές ενημερώθηκαν αρμόδια υπηρεσία του εξωτερικού και αφορά διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες ανάμεσά τους και η Ελλάδα.

Οι έρευνες σε συνεργασία με υπηρεσίες του εξωτερικού κινείται σε δυο κατευθύνσεις. Η πρώτη αφορά τους δράστες που έγινε με επαγγελματικό τρόπο καθώς και τα κίνητρα τους.

Τα θύματα της υποκλοπής κάτοχοι των e-mails, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη ενημερωθεί αρμοδίως προκειμένου να αλλάξουν λογαριασμό και να ελέγξουν τον υπολογιστή τους .