Προς ρήξη της μονοτονίας στην μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα, προτείνω μία ιταλική καθημερινή συνταγή, η οποία και ακούγεται και είναι νόστιμη.

Υλικά

350 γραμμάρια σπαγγέτι

15 ντοματίνια στρογγυλά

2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη

Λίγη ρίγανη ή θυμάρι

5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

3 κουταλιές της σύπας ξίδι βαλσάμικο (ή κρέμα βαλσάμικου)

Αλάτι

Φρεσκοτριμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, αλλά ένα λεπτό λιγότερο.

Βάζουμε σε ένα τηγάνι που έχει κάψει το ελαιόλαδο και προσθέτουμε αμέσως τα ντοματίνια κομμένα στη μέση. Τα σοτάρουμε για ένα λεπτό και προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη, το βαλσάμικο και τα αφήνουμε να σιγοψηθούν για περίπου 3 λεπτά.

Ρίχνουμε τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα και ανακατεύουμε. Μπορούμε να προσθέσουμε τυρί και φρέσκο βασιλικό.