Όσο πιο ώριμη η ντομάτα, τόσο πιο γευστικό θα είναι το τελικό αποτέλεσμα. Ακόμη και με τις ντομάτες που είναι έτοιμες να σαπίσουν, θα αλλάξουν τη μονοτονία του ρυζιού και θα δημιουργήσουν ένα πρωτότυπο πιάτο με καυτερή και γλυκιά γεύση.

Υλικά

350 γραμμάρια ρύζι

500 γραμμάρια ζωμό λαχανικών

200 γραμμάρια ντομάτα (λιωμένη στο μούλτι)

½ κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη

1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα

½ κουταλάκι του γλυκού μαύρη ζάχαρη

Μερικά φιλαράκια δυόσμου

Εκτέλεση

Βάλτε το ζωμό μαζί με την ντομάτα σε μία κατσαρόλα, φέρτε τα σε βρασμό και ρίξτε το ρύζι. Χαμηλώστε τη φωτιά στο ένα τρίτο και αφήστε το για 10-12 λεπτά. Ανοίξτε το καπάκι, ρίξτε το τσίλι, την πάπρικα, τη ζάχαρη και το τσίλι, και 2-3 ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου. Αφήστε το ακόμη 5 λεπτά και σβήστε το. Μπορείτε να το σερβίρετε αμέσως.