Μια διαφορετική προσέγγιση στη ρόκα – παρμεζάνα με την προσθήκη μαρουλιού και σύκων και μία γλυκιά σος βινεγκρέτ, προτείνει η δημοσιογράφος των ΝΕΩΝ Δήμητρα Σκούφου.

Υλικά

2 ματσάκια ρόκα

1 μαρούλι

8 σύκα

8 τοματίνια

3 κουταλιές της σούπας φλοίδες παρμεζάνας

6 κουταλιές ξύδι βαλσάμικο

Μισή κουταλιά του γλυκού θυμαρίσιο μέλι

¼ ποτήρι κρασιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά. Αφαιρούμε τα κοτσάνια από την ρόκα και την κόβουμε με τα χέρια σε κομμάτια. Κόβουμε το μαρούλι έχοντας αφαιρέσει τα εξωτερικά φύλλα που είναι πιο χοντρά. Στη συνέχεια κόβουμε τα τοματίνια στη μέση και τα σύκα στα τέσσερα .

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε ελαφρά να πάει παντού το ελαιόλαδο. Αναμιγνύουμε το βαλσάμικο και το μέλι δημιουργώντας μια πυκνή και ρευστή σος.

Στήνουμε την σαλάτα μας σε ένα πιάτο στολίζοντας με τις φλοίδες παρμεζάνας και στη συνέχεια την περιχύνουμε με τη σος.

Από τις σημειώσεις μαγειρικής της δημοσιογράφου Δήμητρας Σκούφου.